Zaključek svetovnega pokala v balvanskem plezanju

Objavljeno: 11. Avgust 2016 - 12:02
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Deutscher Alpeverein

V petek in soboto, 12. in 13. avgusta 2016, bo v Münchnu potekala zadnja letošnja tekma za svetovni pokal v balvanskem plezanju.

Organizatorji so že podrli prvi rekord, kar se tiče tekem svetovnega pokala, saj je na tekmovanje prijavljeno kar 155 plezalcev in 93 plezalk iz 43 držav. Med njimi bo tudi 6 slovenskih reprezentantov. V ženski konkurenci bodo tekmovale Julija Kruder, Tjaša Slemenšek in Katja Kadič, v moški pa Jernej Kruder, Gregor Vezonik in Anže Peharc. Od naših tekmovalcev je v skupnem seštevku svetovnega pokala v najboljšem položaju Jernej Kruder, ki je pred zadnjo tekmo na 9. mestu. V tej sezoni se mu še na nobeni tekmi ni uspelo uvrstiti v finale šestih najboljših, vedno pa je bil med dvajsetimi polfinalisti. Drugi slovenski tekmovalci v skupnem seštevku nimajo nobenih možnosti za vidnejšo uvrstitev.

V ženski konkurenci si je skupno zmago že zagotovila Britanka Shauna Coxey, zanimiv pa dvoboj za drugo in tretje mesto med mlado Japonko Miho Nonaka in izkušeno Francozinjo Melisso Le Neve. Pri moških se bosta za zmago borila kolega iz Japonske reprezentance Kokoro Fujii in Tomoa Narasaki. Trenutno jih loči le 11 točk. Tretji je trenutno ruski tekmovalec Alexey Rubtsov.

Trenutni vrstni red - svetovni pokal 2016 - MOŠKI>>>

Trenutni vrstni red - svetovni pokal 2016 - ŽENSKE>>>

Polfinale in finale boste lahko spremljali v živo na spletni strani Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC.

Program tekmovanja - München 2016

Petek, 12. avgust

8:00 do 14:30 - KVALIFIKACIJE moški (2 skupini)
16:30 do 19:00 - KVALIFIKACIJE ženske (2 skupini)

Sobota, 13. avgust

11:30 do 14:30 - POLFINALE moški in ženske (V ŽIVO)
18:30 - FINALE moški in ženske (V ŽIVO)

Naslovna fotografija: Deutscher Alpeverein

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.