Janja Garnbret olimpijska prvakinja!

Objavljeno: 6. Avgust 2021 - 16:37
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: prenos TV SLO

Janja Garnbret se je v zgodovino vpisala kot prva olimpijska prvakinja v športnem plezanju.

Štirinajsti dan olimpijskih iger Tokio 2020 se bo vpisal v zgodovino svetovnega in slovenskega športnega plezanja. Po tem, ko so včeraj že podelili prvi komplet medalj v moški kombinaciji, so se danes v fizično in psihično zelo zahtevnem finalu borile še športne plezalke. Prva favoritinja tekmovanja je bila prav naša tekmovalka Janja Garnbret, ki pa je v finalu znova potrdila, da je trenutno najboljša športna plezalka na svetu. Že v hitrosti se je zanjo razpletlo odlično. Z novim državnim rekordom (7.81) je po prvi disciplini zasedala 5. mesto. V balvanih je bila razred boljša od sotekmovalk, saj je edina dosegla dva vrhova, kar je bilo dovolj za prevzem vodstva pred zadnjo disciplino. Garnbretova je po svojem nastopu v težavnosti prevzela vodstvo in si že zagotovila medaljo. Sledil je še nastop domačinke Miho Nonaka, ki bi z zmago v težavnosti še lahko dosegla skupno zmago. Po njeni napaki je bilo jasno, da je Janja Garnbret postala olimpijska prvakinja. Srebrno in bronasto medaljo sta za Japonsko dosegli Miho Nonaka in Akiyo Noguchi.

V moški konkurenci je nekoliko presenetljivo olimpijski prvak postal osemnajstletni Alberto Gines Lopez (ŠPA), srebrno medaljo je osvojil Nathaniel Coleman (ZDA), bronasto pa Jakob Schubert (AVT).

Slovenijo je na premiernem olimpijskem nastopu zastopala še Mia Krampl, ki je dosegla končno 18. mesto.

Fotografije: prenos TV Slovenija

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.