Predstavitev portala Friko.si

Slovenski plezalni portal kjer najdete vse o plezanju in alpinizmu.

Plezanje je eden najbolj popolnih in raznovrstnih športov, hkrati pa je elementarno, človeku prirojeno gibanje. Še posebno športno plezanje je ob poznavanju nekaj pravil zelo atraktivno a varno, po drugi strani pa zaradi svoje specifike tudi zdrava oblika rekreacije. Zato je plezanje vedno bolj priljubljeno med mladimi in tudi starejšimi ljudmi, ki si želijo športnega udejstvovanja in sprostitve v naravi ali pa na umetnih stenah v dvoranah. Vsi ti ljudje pa potrebujejo tudi spletno središče z informacijami iz plezalskega sveta.

Začetek delovanja spletnega portala Friko.si. sega v leto 2010 in od takrat zapolnjuje primanjkljaj ažurnega pokrivanja dogajanje na športno plezalni, balvanski in alpinistični sceni v Sloveniji.

V tem obdobju smo na strani objavili preko 10.000 novic, od tega preko 70 odstotkov avtorskih. Smo edini v Sloveniji, ki v celoti pokrivamo vsa tekmovanja v plezanju na lokalni, regijski, državni, evropski in svetovni ravni. Na strani objavljamo predstavitve plezalcev, tudi tekmovalcev (športno in balvansko plezanje), alpinističnih odprav in intervjuje z reprezentanti, odpravarji ter drugimi akterji v plezalnem prostoru. Podajamo informacije o dogajanju v plezališčih, stenah (vzponih), o novostih, opremi itd.

Friko.si obišče na letni ravni že preko 120.000 tisoč različnih uporabnikov, zaradi kakovostnih informacij, dodajanja uporabnih vodičev in orodij pa obisk konstantno raste. Našo stran redno spremljajo iz preko 50 držav sveta, največ seveda iz Slovenije, sledijo ji Hrvaška, Srbija, Bih, Makedonija, Avstrija, Italija, Francija…

Naša želja je narejeno še nadgraditi. V ta namen smo pripravili tudi novo spletno stran. Z novo podobo, predvsem pa novimi vsebinami, načrtujemo še precej večji razmah in domet naših informacij. Z njimi lahko vplivamo na pravilen odnos do plezanja (in hkrati do drugih ljudi in končno do okolja), ki pa se lahko začne že zgodaj in kot človeku prijazno gibanje lahko traja v visoko starost. Upamo, da bomo lahko nadgradili našo in vašo stran Friko.si v pravo spletno plezalno središče tudi z vašo pomočjo. Zato vas vabimo, da nam na elektronski naslov info@friko.si" pošljete novice, informacije, slike… da jih objavimo.

Friko Ekipa