V Briançonu, na tekmi svetovnega pokala, štirje Slovenci v finalu

Objavljeno: 18. Julij 2021 - 07:54
Komentarji: 0 komentarjev

Na tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju v Briançonu so se v finale težavnosti uvrstili štirje Slovenci.

Mladi Luka Potočar je bil edini od fantov, po najboljšem dosežku v kvalifikacijah je bil v polfinalu šesti, še boljša so bila dekleta. Lučka Rakovec je bila druga tako v kvalifikacijah kot v polfinalu, obakrat jo je premagala Američanka Natalia GrossmanVita Lukan je bila v polfinalu četrta (najboljših pet tekmovalk je priplezalo do vrha), Lana Skušek pa sedma. V polfinalu je z 11. rezultatom izpadla Tjaša Slemenšek.

Domen Škofic je bil pri moških deseti, najboljši je bil Italijan Stefano GhisolfiMilan Preskar in Martin Bergant sta izpadla v kvalifikacijah.

To je sicer zadnja tekma pred olimpijskimi igrami v Tokiu, zato z izjemo enega ne nastopa nihče izmed olimpijcev.

Vir: STA

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.