Pravno pojasnilo

Alpinizem, športno plezanje, balvaniranje, gorništvo… dejavnosti, o katerih spletni plezalni portal Friko.si objavlja novice, so varne ob primerno naučenem in pridobljenem znanju, telesni pripravljenosti in upoštevanju razmer v stenah in naravi. Ker pa nikoli ni mogoče popolnoma izvzeti subjektivnih napak, in ker se dejavnosti v veliki meri dogajajo v naravi, kjer so vedno prisotne objektivne nevarnosti (plaz, padajoče skale…), Friko Ekipa poudarja, da nikogar ne spodbuja k početju, ki bi lahko bilo nevarno in ne odgovarja za morebitne poškodbe ali druga oškodovanja.

Če kdo plezalnega znanja še nima, mu priporočamo udeležbo na tečajih in plezalnih/alpinističnih šolah, kjer mu bodo za to usposobljeni kadri kakovstno in nazorno približali dejavnost, ter kako se v njej čim bolj varno udejstvovati.

Friko.si v želji po približanju potencialnemu bralcu uporablja možnost komentiranja na spletni strani Friko.si in socialnih spletnih omrežij, kjer lahko bralci aktivno sodelujejo pri komentiranju objav. Izražena mnenja niso nujno mnenja uredništva strani in le ti za njih ne odgovarjajo ter si pridržujejo pravico, da posamezni komentar ali objavo izbrišejo brez opozorila. Vse bralce vabimo, da si preberete tudi pravila komentiranja.

Vsebina je pripravljena za potrebe portala Friko.si. Poobjava avtorskih člankov v celoti brez soglasja uredništva ni dovoljena. Dovoljena je objava delov besedila (max. polovico članka) ter avtorskih fotografij z delujočo povezavo na originalni članek na strani www.friko.si, ter z navedbo vira in avtorstva.

Za več informacij glede vsebine in uporabe portala nas lahko kontaktirate na info@friko.si.