Začetek svetovnega pokala v balvanskem plezanju

Objavljeno: 13. April 2016 - 09:55
Komentarji: 0 komentarjev

V petek in soboto, 15. in 16. aprila, se bo v švicarskem Meiringenu začela sezona svetovnega pokala.

Prvič v sezoni se bodo na tekmi svetovnega pokala zbrali najboljši tekmovalci in tekmovalke v balvanskem plezanju. Na prvo tekmo svetovnega pokala je prijavljenih 86 moških in 61 žensk iz 30 držav. Slovenijo bodo v moški konkurenci zastopali Jernej KruderGregor Vezonik in Martin Bergant. V ženski konkurenci bodo naše barve zastopale Janja GarnbretTjaša Slemenšek in Julija Kruder. Za prvi dve tekmovalki bo to prvi nastop na balvanski tekmi svetovnega pokala.

Plezalci in plezalke se bodo v kvalifikacijah pomerili v petek, iz katerih bo v močni konkurenci v polfinale napredovalo le dvajset najboljših, ki se bodo v soboto borili za nastop v večernem finalu, kamor se uvrsti le šest najboljših tekmovalcev in tekmovalk.

Polfinale in finale boste lahko spremljali v živo na spletni strani Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC.

Program tekmovanja - Meiringen 2016

Petek, 15. april

10:00 do 14:30 - KVALIFIKACIJE moški
16:30 do 20:30 - KVALIFIKACIJE ženske

Sobota, 16. april

11:00 do 14:00 - POLFINALE moški in ženske (V ŽIVO)
18:30 do 20:30 - FINALE moški in ženske (V ŽIVO)

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.