Začetek poletnih reprezentančnih treningov slovenske lednoplezalne reprezentance

Objavljeno: 2. Julij 2019 - 17:30
Komentarji: 0 komentarjev

V soboto, 29. junija 2019, se je ekipa slovenskih tekmovalcev v lednem plezanju pod vodstvom selektorja Vilija Gučka zbrala na prvem skupnem treningu in tako začela priprave na prihajajočo tekmovalno sezono.

Začetek dopustov je sicer nekoliko okrnil udeležbo, zbrali so se Nadja Korinšek, Tine Cuder, Nace Grgorinič, Katja Brunec, Maja Šuštar ter novinca Miha Guna in Dominik Ogrin.

Tekmovalci so se preizkusili v vzdržljivosti izvedbe t.i. transportnih figur 9 in 4, hkrati pa ugotavljali morebitne pomanjkljivosti v izvedbi, le to izboljševali in hkrati lovili ustrezno višjo hitrost izvedbe. Drugi del je bil namenjen treningu in čim učinkovitejši izvedbi dolgih gibov iz figure 4.

Selektor Vili Guček je prvi skupni trening komentiral s sledečimi besedami: »Vse udeležence moram zelo pohvaliti za zavzetost pri vadbi! Trening je trajal skoraj tri ure in zaradi visoke intenzivnosti smo morali obisk drajtulišča Ob Savi, katerega smo sprva planirali v sklopu današnjega treninga, odložiti na naslednje srečanje. Trening ocenjujem kot zelo dober. Tekmovalci vedo, kje so in kako naprej, seveda zgolj v ožjem segmentu priprav, katerim je bil trening tudi namenjen. Meni pa je bil uvid v ta segment posameznega tekmovalca zelo koristen«.

V nadaljevanju priprav na sezono se obetajo redni obiski drajtulišč čez poletje, s septembrom pa redni tedenski treningi na umetnih strukturah, specializirani za tekmovalno ledno plezanje. Obetamo si torej, da bo tovrstna zavzetost vodstva slovenske lednoplezalske ekipe ter zgoden začetek priprav na sezono zagotovo obrodila sadove.

Vir in fotografija: pzs.si.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.