Za medalje na OI v kombinaciji treh disciplin

Objavljeno: 13. Marec 2017 - 13:57
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Slovenia Climbing Team / Slovenska reprzentanca v športnem plezanju

Mednarodna zveza za športno plezanje je na plenarnem zasedanju, ki ga gosti kanadska zveza za športno plezanje v Quebecu, soglasno sprejela format tekmovanja v športnem plezanju na Olimpijskih igrah v Tokiu 2020 in Olimpijskih igrah mladih v Buenos Airesu 2018.

Tekmovanje bo potekalo v kombinaciji disciplin hitrost, balvani in težavnost. Na tekmovanje se bo uvrstilo 20 plezalcev in 20 plezalk, ki si bodo skozi kvalifikacijsko obdobje (sezona 2019 in prvi del sezone 2020) priborili nastop na največjem športnem tekmovanju. Kvota za posamezno državo bo omejena na največ 2 tekmovalca in 2 tekmovalki. Natančen sistem kvalifikacij za nastop na OI in druge podrobnosti bodo znani predvidoma do jeseni 2017.

Tekmovanje bo potekalo v dveh krogih, kvalifikacije in finale. V finale se bo uvrstilo po 6 najboljših tekmovalcev in 6 najboljših tekmovalk iz kvalifikacij. V obeh krogih bodo tekmovalci plezali v vseh treh disciplinah. Najprej se bodo pomerili v hitrosti, nato v balvanih in nazadnje v težavnosti. Skupni rezultat se bo meril na podlagi uvrstitev v posamezni disciplini.

Olimpijski format kombinacije bodo uradno prvič preizkusili na letošnjem mladinskem svetovnem prvenstvu v Innsbrucku, člani pa na svetovnem prvenstvu naslednje leto, ki bo potekal na istem prizorišču.

Vir: IFSC

Nalsovna fotografija: Slovenska reprezentanca v športnem plezanju

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.