Vsi slovenski plezalci v polfinalu

Objavljeno: 11. Julij 2016 - 22:01
Komentarji: 0 komentarjev
Domen Škofic v kvalifikacijah. Fotografija: Thecircuitclimbing

Slovenska reprezentanca na uvodni tekmi svetovnega pokala v težavnosti s šestimi polfinalisti.

Chamonix gosti prvo tekmo svetovnega pokala v težavnostnem plezanju. Slovenske barve zastopa šest tekmovalcev. V ženski konkurenci Mina Markovič, Janja Garnbret in Rebeka Kamin, v moški pa Domen Škofic, Urban Primožič in Martin Bergant. Janja Garnbret je v kvalifikacijah pokazala največ od vseh tekmovalk in se v polfinale uvrstila z najboljšim rezultatom. V moški konkurenci je bil od naših najboljši Domen Škofic, ki je po napaki v prvi smeri, v drugi dosegel vrh in se v polfinale uvrstil s sedmim rezultatom. Napredovali so tudi preostali slovenski reprezentanti. Urban Primožič, ki je tako kot Domen slabše plezal v prvi smeri, v drugi pa je dosegel vrh. Nekoliko manj kot smo od nje vajeni je dosegla Mina Markovič, ki je dosegla, glede na pretekle sezone, zanjo skromen dvajseti rezultat kvalifikacij, v polfinale pa sta se uvrstila tudi Martin Bergant in Rebeka Kamin.

Rezultati - kvalifikacije ŽENSKE>>>

Rezultati - kvalifikacije MOŠKI>>>

Program tekmovanja - Chamonix 2016

Torek, 12. julij

10:00 do 12:30 - POLFINALE moški in ženske (V ŽIVO)
21:00 - FINALE moški (V ŽIVO)
22:00 - FINALE ženske (V ŽIVO)

Polfinale in finale boste lahko spremljali v živo na spletni strani Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC.

Naslovna fotografija: The Circut Climbing; vir: Domen Škofic FB profil

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.