Vita Lukan v finalu mladinskih olimpijskih iger

Objavljeno: 8. Oktober 2018 - 09:57
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Olimpijski komite Slovenije

Včeraj so na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu potekale kvalifikacije v športnem plezanju, v katerih sta slovenske barve zastopali Vita Lukan (ŠPO Radovljica) in Lučka Rakovec (ŠD Proteus).

Za mlado olimpijsko reprezentanco Slovenije so se ta vikend začele Mladinske olimpijske igre 2018 v argentinskem Buenos Aires-u. Že prvi dan po otvoritvi so se v kvalifikacijah kombinacije hitrosti, balvanov in težavnosti merile športne plezalke. Vita Lukan se je odrezala odlično in se z drugim rezultatom predtekmovanja uvrstila med šest finalistk, ki se bodo za kolajne borile v torek, 9. oktobra 2018. Lučka Rakovec se je uvrstila na končno 13. mesto.

Format olimpijske kombinacije smo lahko spremljali že na nedavnem članskem svetovnem prvenstvu v Innsbrucku. Tekmovalke so se najprej pomerile v hitrosti, kjer naši predstavnici po pričakovanjih nista bili med najboljšimi. Vita Lukan se je s tretjim rezultatom v balvanih že približala uvrstitvam, ki vodijo v finale, nastop med šestimi najboljšimi pa je potrdila z drugim mestom v težavnosti. Lučka Rakovec je bila v težavnosti na petem mestu, možnosti za uvrstitev med najboljše pa je izgubila po slabšem nastopu v balvanih.

VIDEO: Vita Lukan pred nastopom na MOI 2018

Naslovna fotografija: Olimpijski komite slovenije

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.