Vita Lukan srebrna na mladinskih olimpijskih igrah!

Objavljeno: 9. Oktober 2018 - 23:53
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Olympic Channel

Vita Lukan je na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu, prvem uradnem tekmovanju v športnem plezanju pod okriljem Mednarodnega olimpijskega komiteja, osvojila srebrno medaljo.

Generalka pred premiernim nastopom športnih plezalcev na Olimpijskih igrah 2020 v Tokiu je pripadla tekmovalcem in tekmovalkam v mladinskih kategorijah. Na MOI se je uvrstilo 21 športnih plezalcev in plezalk, ki so si nastop zagotovili preko uvrstitev na lanskoletnem mladinskem svetovnem prvenstvu v Innsbrucku ter preko kontinentalnih prvenstev oziroma kontinentalnih kvot. Slovenske barve sta zastopali Vita Lukan, ki je postala podprvakinja, ter Lučka Rakovec, ki ja zasedla 13. mesto.

Vita Lukan
Vita Lukan je osvojila prvo slovensko medaljo na olimpijskih igrah v disciplini športnega plezanja. (Foto: OKS)

Vita Lukan je v finalu olimpijske kombinacije, kjer so se tekmovalke najprej pomerile v hitrosti, začela s šestim mestom. Potem sta sledili disciplini, v katerih so slovenski plezalci v samem svetovnem vrhu. V balvanih je dosegla prvo mesto, kar je že pomenilo, da se bo v težavnosti borila za najvišja mesta. Po prelahki smeri v težavnosti, saj so vrh dosegle kar štiri tekmovalke, je znova o zmagovalki odločal čas plezanja, kjer pa je Lukanova le za šest sekund zgrešila zlato odličje. Zmagala je Avstrijka Sandra Lettner, tretja pa je bila njena reprezentančna kolegica Laura Lammer.

Končni rezultati - Mladinske OI 2018 - športno plezanje kombinacija ženske>>> 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.