V Vojniku dobili osnovnošolske prvake v športnem plezanju

Objavljeno: 16. April 2019 - 15:38
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografije: ŠD Pajki

V Vojniku so v soboto, 13. aprila, gostili osnovnošolsko prvenstvo v športnem plezanju. Na njem je sodelovalo 142 učencev in učenk iz cele Slovenije.

Na tekmovanje so se uvrstili najboljši tekmovalci v kategorijah mlajših (6. in 7. razred) in starejših (8. in 9. razred) deklic in dečkov brez licence iz področnih  tekmovanj v Slovenski Bistrici, Šenčurju in Ljubljani  in seveda vsi tekmovalci z licenco za nastopanje na tekmah Državnega prvenstva v sezoni 2018. Učenci in učenke so tekmovali v dveh starostnih kategorijah ter ločeno v konkurenci licenciranih in nelicenciranih tekmovalcev.

Tekmovanje je potekalo na način, ki se imenuje »plezanje na flash«. To pomeni, da so tekmovalci lahko gledali tekmovalce, ki so plezali pred njimi. Vse kategorije do starejših učencev in učenk z licenco, so plezali z varovanjem z vrha. Starejši učenci in učenke z licenco pa so plezali s sprotnim vpenjanjem. Vsi tekmovalci so plezali dve smeri. Za rezultat je štel skupni seštevek obeh smeri po pravilniku KŠP.

Državni prvaki so postali: Zarja Moge iz OŠ Breg Ptuj med mlajšimi nelicenciranimi učenkami in Maks Mihalič iz OŠ Brinje med mlajšimi nelicenciranimi učenci, med licenciranimi tekmovalci je zmaga pripadla Zali Mlakar Starič iz OŠ Orehek Kranj in Gorazdu Jurekovič iz OŠ Antona Tomaža Linharta Radovljica. Pri starejših učencih so novi državni prvaki Ula Breznik iz OŠ Trnovo in David Meglič iz OŠ Stražišče Kranj med nelicenciranimi učenci. Pri starejših učencih z licenco, ki so plezali v vodstvu si jeblovoriko najboljšega osnovnošolca pridobil Tim Korošec iz OŠ Škofja Loka mesto. Med deklicami pa je šele po superfinalu uspelo zmagati Sari Čopar iz OŠ Primoža Trubarja Laško pred odlično drugo Lizo Novak iz OŠ Marjana Nemca Radeče.

Tekmovanje, ki ga organizirata Zavod za šport RS Planica in Planinska zveza Slovenije - Komisija za športno plezanje, je že tradicionalno odlično izpeljalo Športno društvo Pajki. Posebna zahvala pa gre podjetju Decathlon, ki je poskrbelo za bogate nagrade za najboljše tri tekmovalce v vseh kategorijah.

REZULTATI - DRŽAVNO PRVENSTVO OŠ V ŠPORTNEM PLEZANJU>>>

Besedilo in fotografije: Karli Pintarič, ŠD Pajki

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.