V Villarsu nadaljevanje svetovnega pokala v težavnosti

Objavljeno: 16. Julij 2016 - 10:13
Komentarji: 0 komentarjev
Slovenska reprezentanca po končanih kvalifikacijah v Villarsu.

Slovenija s petimi plezalci v polfinalu.

Po dveh dneh premora po uvodni tekmi za svetovni pokal v težavnosti, ki so slovenski plezalci dosegli dvojno zmago. Včeraj so bile že izpeljane kvalifikacije, preko katerih se je v polfinale uvrstilo pet slovenskih plezalcev. Najbolj suverena od vseh prijavljenih je bila ponovno Janja Garnbret, ki je kot edina dosegla oba kvalifikacijska vrhova. Formo stopnjuje tudi Mina Markovič, ki bo v polfinalu startala s petim rezultatom. V nadaljevanju bo v ženski konkurenci plezala tudi Rebeka Kamin.

Odlično formo je potrdil tudi Domen Škofic, ki je skupaj s Francozom Gautierom dosegel najboljši rezultat kvalifikacij. V polfinale se je uvrstil še Urban Primožič, medtem ko je Martin Bergant tokrat ostal brez polfinalnega nastopa in zasedel končno 33. mesto.

Rezultati - kvalifikacije ŽENSKE>>>

Rezultati - kvalifikacije MOŠKI>>>

Program tekmovanja - Villars 2016

Sobota, 16. julij

10:00 do 12:30 - POLFINALE moški in ženske (V ŽIVO)
20:00 - FINALE moški (V ŽIVO)
21:00 - FINALE ženske (V ŽIVO)

Polfinale in finale boste lahko spremljali v živo na spletni strani Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC.

Naslovna fotografija: Slovenia climbing

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.