V Švici se začenja svetovno prvenstvo v turnem smučanju

Objavljeno: 9. Marec 2019 - 09:10
Komentarji: 0 komentarjev

Z današnjo večerno slovesnostjo se v švicarskem Villarsu začenja svetovno prvenstvo 2019 v turnem smučanju, na katerem bodo med 9. in 16. marcem slovenske barve med tekmovalci iz 31 držav zastopali Luka Kovačič v članski ter Maj Pritržnik in Anja Merlak Markič v kadetski konkurenci.

Slovensko reprezentanco v tekmovalnem turnem smučanju na svetovnem prvenstvu Villars 2019 zastopa mlada trojica. Luka Kovačič (Društvo za razvoj turnega smučanja) je premiero na svetovnem prvenstvu doživel pred dvema letoma, ko je med mlajšimi člani dosegel 10. mesto posamično in 12. mesto v vzponu, lani pa je bil na evropskem prvenstvu četrti v vzponu. 23-letni Kranjčan, ki je letos že postal državni prvak tako v vzponu kot posamično, bo v obeh disciplinah tekmoval tudi v Švici. Letos bo na svetovnem prvenstvu prvič nastopil v članski konkurenci, kjer je najvidnejše slovenske uspehe do zdaj dosegel Nejc Kuhar, ki je s tekmo državnega prvenstva na Zelenici prejšnji konec tedna sklenil tekmovalno kariero.

Svoj debi na mednarodnih tekmovanjih bosta doživela kadeta, 17-letna Anja Merlak Markič (PD Kranj) iz Visokega pri Kranju in 14-letni Maj Pritržnik (TSK LiMa) z Dobrne, ki bosta nastopila v vseh treh disciplinah: v šprintu, vzponu in posamično. Najstnika sta letos že uspešno nastopala na državnem prvenstvu, oba stopila na najvišjo stopničko v parih, na DP posamezno pa je bil Maj drugi med mladinci in Anja tretja med članicami.

Slovenske tekmovalce bomo na SP Villars 2019 lahko spremljali v:

  • nedeljo, 10. marca, v šprintu (Merlak, Pritržnik),
  • ponedeljek, 11. marca, na posamični tekmi (Merlak, Pritržnik),
  • torek, 12. marca, na posamični tekmi (Kovačič),
  • sredo, 13. marca, na tekmi v vzponu (Kovačič, Merlak, Pritržnik).

Dopolnjeno: Na tekmi v šprintu je v kadetski konkurenci Anja Merlak Markič osvojila 22., Maj Pritržnik pa 41. mesto. Rezultati >>

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.