V soboto začetek Vzhodne lige

Objavljeno: 20. Januar 2016 - 20:37
Komentarji: 0 komentarjev

V soboto, 23.01.2016, se bo v Slovenski Bistrici odvila 1. tekma Vzhodne lige za sezono 2016.

Pričakujemo okrog 250 do 300 otrok, ki že nestrpno čakajo na prve tekme. Kmalu se bo pokazalo, kdo je dobro treniral v preteklih mesecih, za veliko otrok pa bo to tudi ognjeni krst.

Vzhodna liga je prvenstvo v športnem plezanju, namenjeno mlajšim kategorijam. Cilj prvenstva je približati tekmovalno vzdušje najmlajšim tekmovalcem, torej tistim, ki se še niso srečali z aktivnim treningom in tekmami, za kasnejši lažji prehod na tekme državnega prvenstva.

No, ta cilj je drugotnega pomena. Glavni cilj je predvsem zabava in prijetno tekmovalno vzdušje brez večjih stresov za otroke. Pleza se v težavnosti, na "flash" in z varovanjem od zgoraj. Prvi del smeri je navadno lažji, tako da se tekem lahko udeleži pravzaprav vsak, ki obiskuje kakršnokoli plezalno šolo, tudi popolni začetnik.

Prireditelj prvenstva Zbor plezalnih klubov Vzhodne lige se v navezi z organizatorji tekem vseskozi trudi vzdrževati visok nivo tekem, ki je primerljiv z državnim prvenstvom. Tekme so tako odlično organizirane, sodijo sodniki z licenco, prvi trije tekmovalci v vsaki kategoriji dobijo medalje, prvih pet lične diplome, prvi trije v skupnem seštevku pa še pokale. V navadi organizatorjev je, da otrokom podelijo tudi praktične nagrade ter priskrbijo malico in pijačo.

Na spletni strani www.climbers.si si lahko ogledate rezultate iz vseh tekem Vzhodne lige od leta 2006 naprej. Še več, spletna stran obsega tudi predstavitve klubov in tekmovalcev, galerije fotografij ter kompletno statistiko udeležbe na ligi. Vabljeni na www.climbers.si.

Martin Bedrač

Koordinator Vzhodne lige

Kategorija: 
Oznake: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.