V polfinalu še sedem slovenskih plezalk

Objavljeno: 11. November 2017 - 17:34
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Planinska zveza Slovenije

Janja Garnbret ponovno edina do obeh vrhov v kvalifikacijah.

V Kranju so se na zaključni tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju končale tudi ženske kvalifikacije, v katerih je ponovno največ pokazala že skupna zmagovalka svetovnega pokala Janja Garnbret. Kot že večkrat v sezoni, je kot edina plezalka splezala dvakrat do vrha in bo v večerni polfinale vstopila z najboljšim izhodiščem. V kvalifikacijah je bilo uspešnih še šest slovenskih tekmovalk. Mina Markovič je dosegla četrti rezultat, z devetim rezultatom kvalifikacij pa je za manjše presenečenje poskrbela mladinska reprezentantka Urška Repušič. Med šestindvajset najboljših so se uvrstile še Mia KramplVita Lukan, Lučka Rakovec in Katja Kadič.

Pet slovenskih predstavnic je tekmovanje zaključilo po kvalifikacijah. Najbližje polfinalu je bila s končnim 29. mestom Tjaša Kalan, sledita ji 30. Lana Skušek in 33. Veronika Meke, končno 41. mesto je zasedla Tjaša Slemenšek ter 43. Kaja Skvarč Božič.

Rezultati - kvalifikacije ŽENSKE>>>

Polfinale, kjer bomo skupaj spremljali 10 slovenskih plezalk in plezalcev, bo na sporedu ob 20. uri.

Vir naslovne fotografije: Svetovni pokal Kranj

 

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.