V petek začetek svetovnega pokala v balvanih

Objavljeno: 5. April 2017 - 15:49
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Slovenska reprezentanca

V petek in soboto, 7. in 8. aprila bo v švicarskem Meiringenu uvodna tekma balvanskega dela svetovnega pokala 2017.

Slovensko reprezentanco bo na tekmovanju zastopalo 6 plezalcev in 4 plezalke. V moški konkurenci se bodo za prve letošnje točke borili Jernej Kruder, Anže Peharc, Domen Škofic, Gregor Vezonik, Martin Bergant in Zan Sudar, pri ženskah pa Janja Garnbret, Katja Kadič, Julija Kruder in Vita Lukan. Skupaj je na tekmovanje prijavljenih 79 plezalk in 117 plezalcev iz 35 držav. V slovenski reprezentanci se lahko nadejamo lepih rezultatov, saj so tekmovalci prikazali zelo dobro formo na mastersu v Nemčiji. Prva aduta naše reprezentance sta Jernej Kruder in Janja Garnbret, med najboljših dvajset tekmovalcev in tekmovalk, kar pomeni uvrstitev v polfinale, pa se je sposoben uvrstiti še kdo od slovenskih predstavnikov.

Program tekmovanja - Svetovni pokal, Meiringen 2017

Petek, 7. april 2017

10:00 do 14:30 - kavlifikacije moški
16:30 do 20:30 - kvalifikacije ženske

Sobota, 8. april

11:00 do 14:00 - polfinale moški in ženske
18:30 do 20:30 - finale moški in ženske
20:30 - podelitev nagrad najboljšim

Polfinale in finale bo mogoče spremljati V ŽIVO na tej povezavi.

Naslovna fotografija: Slovenia Climbing

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.