V finalu SP v težavnosti kar 3 naše plezalke!

Objavljeno: 15. Avgust 2019 - 09:22
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC TV

Janja Garnbret, Vita Lukan in Mia Krampl v finalu svetovnega prvenstva v težavnosti.

Zgodaj zjutraj po slovenskem času se je na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju končal polfinale v težavnosti. Slovenske plezalke so potrdile odlično formo, saj se je vseh pet prebilo med najboljših dvanajst. Med najboljših osem, ki se bodo danes pomerile še v finalu, so se uvrstile tri. Ponovno je najboljše plezanje med vsemi prikazala Janja Garnbret, ki je bila tudi v drugem krogu tekmovanja najboljša med vsemi. Že v prvem delu polfinala je vrhunsko plezanje prikazala Vita Lukan, ki je preostalim tekmovalkam postavila visoko letvico za uvrstitev v finale. Na koncu se je izkazalo, da je bil to izvrsten nastop, saj je Vita po polfinalu na drugem mestu. Še pred Garnbretovo je odlično plezala še Mia Krampl, ki se bo v finalno smer podala s četrtega izhodišča.

Blizu polfinalnega nastopa je bila tudi Lučka Rakovec, ki je na devetem mestu dosegla enako višino kot še dve tekmovalki, uvrščeni v finale, vendar je brez nadaljevanja ostala zaradi slabše uvrstitve iz kvalifikacij. Enako se je zgodilo Domnu Škoficu, ki je svoj polfinalni nastop končal na desetem mestu. Blizu najboljšim je bila tudi Tjaša Kalan, ki je z dvanajstim mestom dosegla svoj najboljši rezultat na svetovnih prvenstvih, kar je s končnim dvajsetim mestom uspelo tudi Martinu Bergantu.

V finale so se poleg naših tekmovalk uvrstile še Ai Mori (JAP), Chaehyun Seo (KOR), Akiyo Noguchi (JAP), Jessica Pilz (AVT) in Julia Chanourdie (FRA). Pri moških se bodo za drugi komplet medalj na tem svetovnem prvenstvu pomerili Alexander Megos (NEM), Tomoa Narasaki (JAP), Sean McColl (KAN), Adam Ondra (ČEŠ), Kai Haerada (JAP), Jakob Schubert (AVT), Stefano Ghisolfi (ITA) in Hannes Puman (ŠVE).

Finale za ženske se bo začel ob 12. uri (predstavitev finalistov in ogled smeri ob 11.45) po slovenskem času, moški pa ob 13.25. Ogledate si ga lahko v prenosu na TV Slovenija 2 ali na spletnem prenosu Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC TV).

REZULTATI - polfinale ŽENSKE>>>

REZULTATI - polfinale MOŠKI>>>

Naslovna fotografija: IFSC TV

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.