V finalu še Domen Škofic!

Objavljeno: 17. September 2016 - 14:08
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: FFME/Jean-Luc RIGAUX

V Parizu sta se dopoldne končala še polfinale v težavnosti za moške in v balvanih za ženske.

Slovensko plezanje je imelo dva predstavnika v moškem polfinalu težavnosti. Domen Škofic je odplezal odlično in dosegel drugi rezultat polfinala. Dober nastop je uspel tudi Urbanu Primožiču, ki je bil le za nekaj gibov prekratek za finale. Tekmovanje je končal na 12. mestu.

Tako kot v balvanskem polfinalu je bil tudi v težavnosti najboljši Adam Ondra, ki je edini od tekmovalcev na svetovnem prvenstvu, ki bo nastopil v dveh finalih. Poleg Škofica in Ondre so se med osem najboljših uvrstili še Gautier Supper, Romain Desgranges, Jakob Schubert, Ramon Julian Puigblanque, Sean McColl, Keiichiro Korenaga in Stefano Ghisolfi.

Končan je tudi ženski polfinale v balvanskem plezanju, kjer so v finale napredovale Akiyo Noguchi, Miho Nonaka, Anna Stöhr, Petra Klingler, Megan Mascarenas in Elena Karasovskaia.

Rezultati - polfinale težavnost MOŠKI

Rezultati - polfinale balvani ŽENSKE

Sobota, 17. september
17.30-19.00 finale BALVANI moški (V ŽIVO)
21.00-22.00 finale TEŽAVNOST ženske (V ŽIVO)

Nedelja, 18. september
12.00-13.30 finale BALVANI ženske (V ŽIVO)
15.30-16.30 finale TEŽAVNOST moški (V ŽIVO)

Naslovna fotografije in izjave: FFME/Jean-Luc RIGAUX

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.