V finalu Kranja 4 Slovenci!

Objavljeno: 27. November 2016 - 10:32
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Friko.si

Janja Garnbret, Mina Markovič, Domen Škofic in Urban Primožič v boju za stopničke na zaključku sezone v Kranju.

Pozno zvečer se je v Kranju s polfinalom končal prvi dan zaključne tekme za svetovni pokal v težavnostnem plezanju. Slovenska ekipa se je predstavila z enajstimi polfinalisti, štirim pa se je uspelo uvrstiti v finale. Janja Garnbret, Mina Markovič in Domen Škofic so tudi v polfinalni smeri dosegla vrh, Urban Primožič pa je padel v zadnjem gibu in drži trenutno sedmo mesto. Vsi polfinalisti so pričakovali nekoliko težjo polfinalno smer, saj je bilo za uvrstitev v finale splezati na vrh ali tik pod vrh smeri.

V finalu se bodo za najvišja mesta potegovali še Stefano Ghisolfi (ITA), Jakob Schubert (AVT), Romain Desgranges (FRA), Sebastian Halenke (NEM), Dmitrii Fakiryanov (RUS) in Yuki Hada (JAP) pri moških ter Anak Verhoeven (BEL), Hannah Schubert (AVT), Jain Kim (KOR), Akiyo Noguchi (JAP), Mathilde Beccera (FRA) in Yuka Kobayashi (JAP).

V polfinalu je plezalo še sedem slovenskih tekmovalcev: Katja Kadič (11.), Jure Raztresen (16.), Vita Lukan (19.), Milan Preskar (19.), Rebeka Kamin (20.), Tjaša Kalan (24.) in Mia Krampl (26.).

Rezultati polfinale - ŽENSKE>>>

Rezultati polfinale - MOŠKI>>>

Janja Garnbret, ki je že osvojila skupno zmago v svetovnem pokalu težavnostnega plezanja in v kombinaciji, bo v finalu poskušala doseči še prvo zmago na domačih tleh. V zelo dobrem položaju je tudi Domen Škofic, ki mora vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti potrditi v finalu. Če mu uspe veliki met, bo imela Slovenija prvič v zgodovini zmagovalca v skupnem seštevku svetovnega pokala tudi v moški konkurenci.

Finale se bo začel s predstavitvijo tekmovalcev ob 16:10, s plezanjem pa bodo začeli moški ob 16:30. Takoj za njimi bodo plezale ženske. Prenos V ŽIVO bo prenašala tudi Televizija Slovenija, finale pa si lahko ogledate tudi na spletni strani Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC.

Naslovna fotografija: Friko.si

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.