V finalu Janja Garnbret in Urban Primožič

Objavljeno: 16. Julij 2016 - 18:00
Komentarji: 0 komentarjev
Urban Primožič v polfinalni smeri.

V večerni finale druge tekme za svetovni pokal v športnem plezanju sta se uvrstila dva slovenska predstavnika.

Pri ženskah je bila tudi tokrat najboljša sedemnajstletna Janja Garnbret, ki bo v finalni nastop startala z najboljšim izhodiščem. Žal je tokrat brez finalnega nastopa ostala Mina Markovič, ki je imela po kvalifikacijah peti rezultat, v polfinalu pa je dosegla višino, ki je zadoščala za končno 15. mesto. Zelo dobro je plezala tudi Rebeka Kamin, ki je v polfinalu napredovala na 17. mesto.

V moški konkurenci je v polfinalu od naših največ pokazal Urban Primožič, ki je po nekoliko zadržanem nastopu v kvalifikacijah, v nadaljevanju opravil dobro delo in se uvrstil v finale. Domen Škofic je bil tokrat nekoliko presenetljivo kar daleč od finala. Zasedel je končno 13. mesto. V moški konkurenci je bilo še nekaj presenečenj, saj se v zaključek tekmovanja nista uvrstila drugi z uvodne tekme Stefano Ghisolfi in četrti Gautier Supper.

Rezultati - polfinale ŽENSKE>>>

Rezultati - polfinale MOŠKI>>>

Program finala
20:00 - FINALE moški (V ŽIVO)
21:00 - FINALE ženske (V ŽIVO)

Finale si boste lahko ogledali v živo na spletni strani Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC.

Naslovna fotografija: Slovenia climbing

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.