V Arcu sedem slovenskih polfinalistov

Objavljeno: 26. Avgust 2016 - 22:27
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Giulio Malfer, planetmountain.com

V Arcu so se zaključile kvalifikacije pete tekme za svetovni pokal v težavnosti.

Tradicionalni Rock Master Festival so odprli s tekmo za svetovni pokal v težavnostnem plezanju. Danes so potekale kvalifikacije, v katerih je nastopilo devet slovenskih tekmovalcev. V ženski konkurenci se je štirim našim tekmovalkam uspelo uvrstiti v polfinale. Janja Garnbret in Mina Markovič sta skupaj še s sedmimi tekmovalkami dosegli oba kvalifikacijska vrhova. Tjaša Kalan se je z enim doseženim vrhom uvrstila takoj za najboljšimi, Rebeka Kamin pa se je v polfinale uvrstila z enaindvajsetim rezultatom. V moški konkurenci je devet tekmovalcev doseglo oba kvalifikacijska vrhova. Med njimi sta bila tudi Domen Škofic in Urban Primožič, polfinale pa je ujel tudi Martin Bergant.

Rezultati - kvalifikacije ŽENSKE>>>

Rezultati - kvalifikacije MOŠKI>>>

Program tekmovanja - Arco 2016

Sobota, 27. avgust

12:00 - POLFINALE moški in ženske (V ŽIVO)
20:00 - FINALE ženske (V ŽIVO)
21:00 - FINALE moški (V ŽIVO)

Polfinale in finale boste lahko spremljali v živo na spletni strani Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC.

Naslovna fotografija: Giulio Malfer, planetmountain.com

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.