Trije Slovenci že v polfinalu

Objavljeno: 11. November 2017 - 15:50
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: The Circut Climbing

V Kranju so se zaključile kvalifikacije v moški konkurenci.

Slovenske barve je zastopalo osem tekmovalcev, od katerih se je trem uspelo prebiti v večerni polfinale. V konkurenci 61 tekmovalcev se je od naših najbolje odrezal Domen Škofic, ki je dosegel drugi rezultat kvalifikacij. Pred njim je bil le stalni avstrijski konkurent Jakob Schubert. Zelo dobro sta plezala tudi Jernej Kruder in Martin Bergant, ki sta dosegla dvanajsti in devetnajsti rezultat kvalifikacij. Na vrhu ni bilo nobenih presenečenj, saj so med osmimi najboljšimi po kvalifikacijah poleg Škofica in Schuberta imena, ki sodijo v sam svetovni vrh težavnostnega plezanja.

Ostalim našim tekmovlacemse ni uspleo prebiti v polfinale. Najbližje temu je bil Milan Preskar, ki je zadnjo tekmo v sezoni končal na 32. mestu, Anže Peharc in Zan Sudar sta si delila 46. mesto, najmlajša slovenska tekmovalca Luka Potočar in Klemen Novak pa sta tekmovanje končala na 51. oziroma 52. mestu.

Rezultati - kvalifikacije MOŠKI>>>

Trenutno v Kranju še potekajo ženske kvalifikacije, kjer pričakujemo, da se bo od dvanajstih slovenskih tekmovalk v polfinale uvrstila vsaj polovica le teh. Polfinale bo na sporedu ob 20. uri.

Naslovna fotografija: The Circuit Climbing

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.