Trije Slovenci v finalu tekme v Brianconu

Objavljeno: 23. Julij 2016 - 09:06
Komentarji: 0 komentarjev
Tjaša Kalan v prvi kvalifikacijski smeri, kjer je dosegla vrh.

V Brianconu sta končana prva dva kroga tretje letošnje tekme za svetovni pokal.

V Franciji je v kvalifikacijah nastopilo osem slovenskih tekmovalcev, v polfinale se jih je uvrstilo pet, trem pa se je uspelo uvrstiti v današnji finale. Domen Škofic in Janja Garnbret sta po dveh krogih v najboljšem položaju od vseh finalistov. Nastop v zaključnem delu je s sedmim rezultatom v polfinalu uspel tudi Urbanu Primožiču. V polfinalu sta plezali še Tjaša Kalan, ki je zasedla končno 17. mesto, in Rebeka Kamin, ki je tekmovanje zaključila na 24. mestu.

V kvalifikacijah so izpadli Martin Bergant (38.), Veronika Meke (39.) in Milan Preskar (50.).

Rezultati - polfinale ŽENSKE>>>

Rezultati - polfinale MOŠKI>>>

Program finala
19:30 - FINALE ženske (V ŽIVO)
21:00 - FINALE moški (V ŽIVO)

Finale si boste lahko ogledali v živo na spletni strani Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC.

Naslovna fotografija: Slovenia climbing

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.