Trije polfinalisti za Slovenijo v Insbrucku

Objavljeno: 21. Maj 2016 - 16:19
Komentarji: 0 komentarjev

Skozi kvalifikacijsko sito na tekmi svetovnega pokala v Innsbrucku trije slovenski tekmovalci.

Innsbrucku poteka peta letošnja tekma za svetovni pokal v balvanskem plezanju. V petkovih kvalifikacijah je plezalo189 plezalcev in plezalk iz 34 držav. Od šestih slovenskih tekmovalcev se je trem uspelo uvrstiti v današnji polfinale.Janja Garnbret je na svojem drugem balvanskem tekmovanju v svetovnem pokalu dosegla najboljši rezultat, saj je s petimi kvalifikacijskimi problemi opravila v prvem poskusu. V polfinale se je s trinajstim rezultatom uvrstila še Tjaša Slemenšek. Pri moških se je v polfinale s tretjim rezultatom kvalifikacij uvrstil Jernej Kruder. Trije naši so s tekmovanjem končali v kvalifikacijah. Julija Kruder in Gregor Vezonik na 33. mestu ter Domen Škofic na 37. mestu.

V ženski konkurenci so popoln izkupiček v kvalifikacijah poleg Garnbretove dosegle še Shauna CoxeyMaelissa Le Neve in domačinka Anna Stöhr. Po pet vrhov pa je doseglo še šest tekmovalk. Pri moških sta v predtekmovanju od našega plezalca pokazala več le Jongwon Chon in Alexey Rubtsev.

Rezultati WC Innsbruck 2016 - KVALIFIKACIJE ŽENSKE>>>

Rezultati WC Innsbruck 2016 - KVALIFIKACIJE MOŠKI>>>

Polfinale in finale boste lahko spremljali v živo na spletni strani Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC.

Program drugega dne - Innsbruck 2016

Sobota, 21. maj

13:00 - POLFINALE moški in ženske (V ŽIVO)
20:15 - FINALE moški in ženske (V ŽIVO)

Naslovna fotografija: Elias Holzknecht/vir: Austria Climbing

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.