Trije finalisti v Chongqingu

Objavljeno: 28. April 2019 - 10:15
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Luka Fonda, vir: Planinska zveza Slovenije

Janja Garnbret, Anže Peharc in Katja Kadič z vrhunskimi dosežki v polfinalu med šest najboljših na tretji tekmi za svetovni pokal v balvanskem plezanju.

Najboljši športni plezalci se mudijo na kitajski turneji, kjer jih čakata dve tekmi za svetovni pokal v balvanskem in hitrostnem plezanju. Prva postaja je Chongqing, kjer je v balvanih nastopilo šest slovenskih predstavnikov, od šestih polfinalistov pa se je trem uspelo uvrstiti v današnji finale. Janja Garnbret je bila med polfinalistkami najboljša, takoj za njo pa je uvrščena Katja Kadič. Naši tekmovalki sta bili edini, ki sta preplezali vse balvanske probleme. V moški konkurenci je v najboljšem položaju pred finalom Anže Peharc, ki je preplezal dva problema.

V polfinalu so plezali še Gregor Vezonik, ki je za eno doseženo cono zgrešil finalni nastop in zasedel končno 8. mesto. Lučka Rakovec in Vita Lukan sta brez doseženega vrha v polfinalu zasedli 12. oz. 15. mesto.

Po včerajšnjih kvalifikacijah je v zelo izenačeni in zgoščeni moški konkurenci nekoliko presenetljivo s tekmovanjem končal Jernej Kruder in zasedel končno 34. mesto. Uvrstitev med dvajset najboljših je zgrešil za eno doseženo cono. Po mestih je bila višje Mia Krampl, ki je prav tako ostala brez polfinala za eno doseženo cono.

FINALE bo po 11. uri po slovenskem času in si ga boste lahko ogledali V ŽIVO in IFSC TV.

Rezultati po polfinalu - ŽENSKE>>>

Rezultati po polfinalu - MOŠKI>>>

Naslovna fotografija: Luka Fonda; vir: Planinska zveza Slovenije

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.