Tri slovenske tekmovalke v polfinalu težavnosti

Objavljeno: 6. September 2018 - 16:45
Komentarji: 0 komentarjev
Slika: IFSC TV

Na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku so že končane ženske kvalifikacije v težavnosti.

Prvi dan svetovnega prvenstva je slovenske barve zastopalo osem tekmovalk, od katerih se je trem uspelo uvrstiti v polfinale. Po pričakovanjih je največ pokazala Janja Garnbret, ki je edina od tekmovalk dosegla vrh obeh kvalifikacijskih smeri. Zelo dobro se je odrezala debitantka na članskem svetovnem prvenstvu Lučka Rakovec, ki je dosegla deveti rezultat predtekmovanja, v polfinale pa se je z osemnajstim rezultatom uvrstila še Mia Krampl.

Druge naše tekmovalke so plezale bolj ali manj pod pričakovanji in nastope končale že v kvalifikacijah. Tik pod črto polfinala sta na 27. mestu tekmovanje končali Katja Kadič in Vita Lukan, na 29. mestu je s ponesrečenim nastopom v drugi smeri končala Tjaša Kalan, na 34. mestu Urška Repušič in na 43. mestu Mina Markovič. Sicer ima več polfinalistk od naše ekipe le domača ekipa, v kateri so se v polfinale uvrstile štiri tekmovalke, tri polfinalistke pa ima tudi močna japonska reprezentanca.

REZULTATI - kvalifikacije ŽENSKE>>>

Danes zvečer bo v Innsbrucku potekal uradna otvoritev prvenstva, jutri bodo ob 11. uri v kvalifikacijah težavnosti tekmovali moški, zaključek tekmovanja v težavnosti za ženske pa bo v soboto. Ob 13. uri bo na sporedu polfinale, osem najboljših pa se bo ob 19. uri pomerilo v finalu. Svetovno prvenstvo lahko spremljate tudi V ŽIVO na IFSC TV.

Naslovna slika: IFSC TV

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.