Trening tekma v balvanskem plezanju - 30. in 31. maj

Objavljeno: 18. Maj 2020 - 21:20
Komentarji: 0 komentarjev

Ker bo letošnja sezona tekmovalno okrnjena in ker marsikdo ni, in ne bo mogel »normalno ali sploh« trenirati, so se v Športno plezalnem društvu Korenjak odločili, da 30. in 31. maja 2020 organizirajo TRENING TEKMO v balvanskem plezanju, za vse ljubitelje športnega plezanja.

Trening je namenjen predvsem tekmovalcem, ki so člani PZS in so že tekmovali v okviru Zahodne ali Vzhodne lige. Trening bo potekal podobno kot potekajo tekmovanja.

Vsak udeleženec se bo poizkusil v 10 do 12 balvanskih problemih. Za vsak problem bo imel na voljo 4 minute. Udeleženci bodo nastopali v koloni - v kateri o zagotavljena primerna razdalja - vendar posamično po sistemu, ko splezaš, greš plezat naslednji balvan. Ko s treningom končaš, zapustiš prizorišče in odideš domov ali pa greš v ponovni krog in poizkušaš splezati še tiste, ki jih nisi uspel. TRENING TEKMA je namenjena ponovnemu aktiviranju plezalnih občutkov in tekmovalnih ambicij in nikakor ne tekmovalnemu dosežku, ki je zaradi Korona virusa in v luči neenakih pogojev za treninge povsem pristranskega pomena.

Poskrbljeno bo:

- da si bo otrok pred vstopom pod steno lahko umil ali razkužil roke,

- da si bo pred in po plezanju vsakega balvanskega problema razkužil roke,

- da si bo lahko ob koncu treninga temeljito umil roke,

- da se bodo WCji redno razkuževali na vsako uro,

- da bodo otroci med tekmovanjem ohranjali primerno razdaljo,

- da bodo dobili prigrizek in napitek, ob koncu treninga pa tudi simbolično nagrado,

- da bodo otroci s tekmovanja odšli zadovoljni in polni prijetnih občutkov.

(Priporočila za registrirane športnike in strokovne delavce v športu za izvajanje organizirane vadbe v času epidemije COVID-19.)

Staršem in spremljevalcem bo dovoljeno spremljanje tekmovanja na način »Drive In Theater«, oziroma (skladno z takrat veljavnimi določili NIJZ klasičen ogled), kar pomeni, da starši svojega otroka pripeljejo na prizorišče, ga z masko na ustih pospremijo do tekmovališča, kjer ga prepustijo organizatorjem, sami pa se vrnejo v svoj avto, ga parkirajo pred plezalno steno in iz njega opazujejo plezanje svojega otroka.

Prijavite se lahko LE preko ANKETE na povezavi - TUKAJ!

Vir in fotografije: Lorin Moscha/ŠPK Korenjak.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.