Tekma svetovnega pokala v športnem plezanju v dvorani Stožice odpovedana

Objavljeno: 14. Maj 2020 - 07:36
Komentarji: 0 komentarjev

Mednarodna zveza za športno plezanje (IFSC) je zaradi pandemije virusa covid-19 v sodelovanju z organizatorji bodisi odpovedala bodisi prestavila vse tekme svetovnega pokala v športnem plezanju do vključno septembra letos.

Tako je ostala v negotovosti tudi izvedba tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju, ki bi jo mogla organizirati Planinska zveza Slovenije skupaj s pokrovitelji tekme, 25. in 26. septembra 2020 v ljubljanski dvorani Stožice. Dogodek, ki se je pripravljal v sodelovanju z radijsko postajo Val 202, bi bil pravi plezalno-glasbeni spektakel v naši največji dvorani.


Projekcija plezalnega dogodka v športni dvorani Stožice v Ljubljani

Zaradi negotovega položaja ob pandemiji virusa covid-19 in nejasnostih o možnosti organiziranja dogodkov v jesenskem času, so se v PZS skupaj s partnerji odločili, da se tekma letos odpove in prestavi na prihodnje leto. Termin za prihodnje leto še ni znan.

Pri PZS in seveda vsi najboljši slovenski športni plezalci nestrpno čakajo na odločitev IFSC glede morebitne organizacije preostalih tekem svetovnega pokala v letošnji sezoni, načrtovanih za letošnjo jesen ali nadomestnih za odpovedane tekme v spomladanskem in poletnem času.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.