Svoljšak do uspeha kariere!

Objavljeno: 24. Januar 2016 - 08:38
Komentarji: 0 komentarjev

Na tekmi SP v lednem plezanju je bil odličen drugi!

Janez Svoljšak, član AO Kranj in že nekaj let najuspešnejši slovenski tekmovalec v lednem plezanju je na tretji tekmi svetovnega pokala v lednem plezanju posegel po medalji. V švicarskem Saas Feeju je dosegel drugo mesto in s tem najboljšo uvrstitev v karieri.

Letos je nakazal zelo dobro pripravljenost že na obeh prejšnjih tekmah, kjer se je uvrstil v finale. V Bosemanu je zasedel 7. mesto, še mesto boljši je bil Cheongsongu.

V konkurenci 61 tekmovalcev v težavnosti je zmagal Rus Maximu Tomilovu, na tretje mesto pa se je uvrstil Švicar Yannick Glatthard. Pri ženskah je zmagala Rusinja Maria Tolokonina, druga je bila Švicarka Petra Klingler, tretja ša še ena Rusinja Maryam Filippova.

Rezultati>>>

Naslovna fotografija: Janez Svoljšak.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.