Štirje Slovenci v finalu tekme v Imstu

Objavljeno: 20. Avgust 2016 - 09:24
Komentarji: 0 komentarjev

V Imstu sta končana prva dva kroga četrte letošnje tekme za svetovni pokal.

V Avstriji je v kvalifikacijah nastopilo devet slovenskih tekmovalcev (Janja GarnbretMina MarkovičRebeka KaminTjaša KalanVeronika Meke, Domen ŠkoficUrban PrimožičMartin Bergant in Milan Preskar), od katerih se jih je v polfinale uvrstilo šest, kar štirim pa se je uspelo uvrstiti v današnji finale. 

Najboljšo uvrstitev trenutno držita Mina Markovič in Domen Škofic, ki zasedata 2. mesto, Janja Garnbret je po polfinalu na 3. mestu, Tjaša Kalan pa na 8.

V polfinalu sta plezali še Rebeta Kamin, ki je zasedla končno 16. mesto in Urban Primožič, ki je tekmovanje zaključil na 17. mestu.

V kvalifikacijah so izpadli Veronika Meke (31.), Milan Preskar (31.) in Martin Bergant (32.).

Rezultati - kvalifikacije in polfinale ŽENSKE>>>

Rezultati - kvalifikacije in polfinale MOŠKI>>>

Program finala, sobota, 20. avgust:
19:30 do 22:00 FINALE ženske in mošk. Finale si boste lahko ogledali v živo na spletni strani Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC. Prvi bodo v finalu s plezanjem začeli moški ob 19. 30 uri, ženske pa predvidoma ob 20.20 uri. 

Po prvih treh tekmah ima slovenska reprezentanca pet zmag od šestih možnih. Za to sta poskrbela Janja Garnbret s tremi zmagami in domen Škofic, ki je zmagal dvakrat. V finalu je dvakrat plezal še Urban Primožič, enkrat pa Mina Markovič.

Naslovna fotografija: Tjaša kalan v kvalifikacijah Briancona. Vir: Slovenia climbing

Naslovna fotografija: Slovenia climbing

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.