Štirje polfinalisti za Slovenijo v Meringenu

Objavljeno: 14. April 2018 - 08:51
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Haslital Mountain Festival

Na uvodni balvanski tekmi v švicarskem Meringenu štiri uvrstitve v polfinale za slovensko ekipo.

V današnji polfinale, ki se bo začel ob 11. uri so se v ženski konkurence uvrstile Janja Garnbret, Mia Krampl in Katja Kadič, pri moških pa je edini slovenski polfinalist Jernej Kruder. Zelo pozitivno je presenetila sedemnajstletna Mia Krampl, ki se je že v svojem krstnem nastopu na balvanski tekmi svetovnega pokala uvrstila v drugi krog tekmovanja. 

V kvalifikacijah, kjer je tekmovalo kar 208 plezalcev in plezalk, je plezalo še osem slovenskih reprezentantov. V močnejši ženski ekipi so tekmovanje v kvalifikacijah zaključile Tjaša Slemenšek (27.), Mina Markovič (31.), Urška Repušič (41.) in Vita Lukan (45.), pri moških pa je drugo najboljšo uvrstitev dosegel Anže Peharc (29.), za njim pa so se razvrstili še Domen Škofic (47.), Gregor Vezonik (51.) in Zan Sudar (81.).

Rezultati - kvalifikacije ŽENSKE

Rezultati - kvalifikacije MOŠKI

Polfinale se bo začel ob 11. uri, spremljate pa ga lahko v živo na spletni strani Mednarodne zveze za športno plezanje - IFSC.

Program - svetovni pokal Meringen 2018

Sobota, 14. april
11.00-14.00 polfinale moški in ženske (V ŽIVO)
18.30-21.15 finale moški in ženske (V ŽIVO)

Fotografija: Haslital Mountain Festival

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.