Štiri zlate medalje na mladinskem evropskem prvenstvu

Objavljeno: 11. Maj 2021 - 10:21
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Climbing federation of Russia

Lucija Tarkuš, Liza Novak, Zala Mlakar Starič, Lina Funa in Gorazd Jurekovič so člani slovenske mladinske reprezentance, ki so na evropskem prvenstvu v Permu v Rusiji osvojili medalje v posameznih disciplinah.  Lucija Tarkuš, Liza Novak, Lina Funa in Lovro Črep so osvojili še medalje v kombinaciji.  Kar štiri medalje z evropskega prvenstva imajo zlati odsev.

V Permu v Rusiji se je te dni končalo evropsko prvenstvo za mladince. Bera slovenskih medalj je izredno bogata. Pet članov slovenske reprezentance je domov prineslo šest medalj iz posameznih disciplin, štirje so prinesli medalje še v kombinaciji. To je odličen uspeh mladih plezalcev. »Letošnjo evropsko prvenstvo je bilo za slovensko mladinsko reprezentanco najuspešnejše prvenstvo. Poleg medalj, ki smo jih prinesli domov, so mladi plezalci pokazali, da so konkurenčni tako v težavnosti, kot tudi v balvanih,« je na kratko povzel selektor mladinske reprezentance Anže Štremfelj.

Lucija Tarkuš je domov prinesla kar dve medalji iz posameznih disciplin. Postala je mladinska prvakinja v disciplini težavnost, tretja je bila v balvanih.  

Liza Novak je bila druga v težavnosti med kadetinjami, pri balvanih si je priplezala finale.

Gorazd Jurekovič je bil drugi med starejši dečki v težavnosti, v balvanih je priplezal do finala.

Zala Mlakar Starič je bila druga med starejšimi deklicami v disciplini težavnost, Lina Funa pa druga v balvanih v svoji starostni kategoriji.

Na koncu tekmovanja so organizatorji zmnožili točke iz vseh treh tekmovalnih disciplin - težavnost, balvani in hitrost - ter podelili še medalje v kombinaciji. Tudi tukaj so naši tekmovalci osvojili medalje.  Liza Novak, Lucija Tarkuš in Lina Funa so v Rusiji postale še evropske prvakinje v kombinaciji v svojih starostnih kategorijah, Lovro Črep je v kombinaciji osvojil drugo mesto.

Lucija Tarkuš je z rezultati zadovoljna. Še posebej je ponosna, da ji je letos uspelo zmagati v težavnosti, pred tem je bila namreč dvakrat tretja. »Tudi v balvanih sem zadovoljna s tretjim mestom, saj je to moja prva medalja v tej disciplini na takšnih tekmovanjih. S svojim plezanjem nisem najbolj zadovoljna, a se je na srečo vseeno rezultatsko poklopilo. Vesela sem tudi, da mi je uspelo zmagati v kombinaciji

Uspeha se je veselila tudi Liza Novak. »Predvsem mi veliko pomeni, da sem lahko končno spet tekmovala. Vloženega je bilo veliko truda, veliko treningov, tako sem bila zelo vesela, da sem lahko končno preverila svoj nivo pripravljenosti. Tekme so zame vedno priložnost za nova doživetja

»Če smo v preteklih letih dosegali dobre rezultate v težavnosti, se je letos pokazal tudi napredek v balvanih. Še posebej me veseli, da smo medalje in dobre rezultate dobivali v vseh starostnih kategorijah, kar pomeni tudi med najmlajšimi, ki so komaj začeli tekmovati na mednarodnem nivoju. To je dober podatek za mladinsko in kasneje za člansko reprezentanco,« je še dodal Štremfelj.

V Rusiji je bila torej letošnja druga najpomembnejša tekma, svetovno mladinsko prvenstvo bo od 21. do 31. avgusta v Voronezhu v Rusiji. Naslednji konec tedna mladinska reprezentanca odhaja v Gradec na tekmo evropskega pokala.

Pripravila: Barbara Gradič Oset, Planionska zveza Slovenije

Fotografije: Climbing federation of Russia

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.