Športno plezanje znova med predlaganimi panogami za program OI v Parizu 2024!

Objavljeno: 21. Februar 2019 - 14:38
Komentarji: 0 komentarjev
OI Paris 2024

Organizacijski odbor olimpijskih iger v Parizu 2024 potrdil predlog štirih dodatnih športov na OI 2024, med katerimi je tudi športno plezanje.

Predlog je bil uradno predstavljen na današnji novinarski konferenci, kjer je organizacijski odbor olimpijskih iger v Parizu potrdil predlog štirih dodatnih športov v programu 33. poletnih OI. Poleg športnega plezanja so med predlaganimi panogami še breakdance, rolkanje in srfanje.

Predlog bo med 26. in 28. marcem 2019 predstavljen izvršnemu odboru Mednarodnega olimpijskega komiteja. V primeru potrditve s strani IO MOK, bo predlog obravnavan na 134. seji MOK, ki bo 24. junija v Lozani.

Na novinarski konferenci so sodelovali tudi predstavniki športnega plezanja Jerome Meyer, vodja olimpijske koordinacije pri IFSC; Pierre You, predsednik Francoske zveze za gorništvo in plezanje ter vrhunska francoska športna plezalka Julia Chanourdie.

Predstavniki so predlagali tudi nekaj novosti tekmovalnega sistema. Namesto dveh kompletov bi v Parizu podelili štiri komplete medalj v dveh disciplinah, v katerih bi skupno nastopilo 72 športnikov (na OI v Tokiu le 40). V skladu s predlogom bi 20 žensk in 20 moških tekmovalo v kombinaciji balvanov in težavnosti, 16 žensk in 16 moških pa bi se potegovalo ločeno za medalje v hitrosti.

Vir: IFSC

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.