Športni plezalci v pričakovanju prve tekme za svetovni pokal

Objavljeno: 17. Avgust 2020 - 12:26
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Sportida Photo Agency

Enajst članov slovenske reprezentance v športnem plezanju se bo konec tedna pomerilo s svetovno konkurenco na prvi letošnji mednarodni tekmi v Brianconu.

Epidemija zaradi koronavirusa je letos močno spremenila načrte slovenske reprezentance v športnem plezanju. Najprej so do konca julija odpadla vsa domača in mednarodna tekmovanja najvišje ravni, nato je Mednarodna zveza za športno plezanje le sporočila, da bi se lahko svetovni pokal začel konec avgusta. Prva tekma  bo torej  21. in 22. avgusta v Brianconu v Franciji, kjer bodo gostili tekmo svetovnega pokala v težavnosti.

Člani ekipe, ki se bodo pomerili na mednarodni tekmi, so Martin Bergant, Luka Potočar, Milan Preskar, Domen Škofic in Žiga Zajc ter Janja Garnbret, Tjaša Kalan, Vita Lukan, Lucija Tarkuš, Tjaša Slemenšek in Lana Skušek.

Člani reprezentance so v zadnjem obdobju naredili kar nekaj skupnih treningov in priprav doma v Kranju, Ljubljani in Šmartnem pri Litiji, kot tudi v avstrijskem Innsbrucku. Priprave so po besedah trenerja in selektorja slovenske reprezentance v športnem plezanju Gorazda Hrena izkoristili tudi za izbore in oblikovanje končne ekipe, ki potuje na mednarodno tekmo. »Na tekmo se odpravljamo sicer v močni in številčni ekipi, a jo bosta vseeno izpustili svetovna podprvakinja Mia Krampl, ki se zaradi priprav na olimpijske igre letos posveča predvsem treningu balvanov in hitrosti ter evropska prvakinja Lučka Rakovec, ki se po krajšem odmoru šele vrača nazaj v redni proces treninga. Tekmovalni premor je bil sicer dolg, a vzdušje v ekipi je dobro in vsi so že željni tekmovanja, tako da pričakujem dobro tekmo in upam, da zaradi trenutnih razmer ne bo kaj dosti drugačna kot smo vajeni

Najboljša slovenska športna plezalka Janja Garnbret  je lani  v Brianconu osvojila drugo mesto, v finalu sta plezali še dve Slovenki. Mia Krampl je bila četrta in Vita Lukan sedma. Domen Škofic je v finalu osvojil sedmo mesto.

Sobotni prenos tekme bo mogoče spremljati tudi na 2. programu Televizije Slovenija. Tekma se prične ob 19:40. V nedeljo bo na sporedu ponovitev tekme. Na spletni strani mednarodne zveze so podrobnejše informacije in tam bodo objavljeni tudi vsi rezultati po koncu kvalifikacij, polfinala in finala.

Generalni sponzor slovenske reprezentance v športnem plezanju je Prva osebna zavarovalnica.

Pripravila: Barbara Gradič Oset, Planinska zveza Slovenije

Naslovna fotografija: Sportida Photo Agency

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.