Slovenski plezalci do treh uvrstitev v finale

Objavljeno: 12. Julij 2016 - 14:35
Komentarji: 0 komentarjev
Janja Garnbret v včerajšnjih kvalifikacijah; fotografija: L. Thomas, planetgrimpe.com

V Chamonixu se je pred kratkim končal polfinale prve letošnje tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju. V polfinalu so plezali vsi slovenski predstavniki, ki so nastopili na tekmi, trem pa se je uspelo uvrstiti v večerni finale.

V ženski konkurenci je največ od vseh pokazala prav naša mlada tekmovalka Janja Garnbret, ki je bila po kvalifikacijah najboljša tudi v polfinalu. Od naših predstavnic ji bo družbo v finalu delala tudi Mina Markovič, ki je svoje plezanje iz kvalifikacij nekoliko izboljšala in se kljub nekaj napakam v polfinalni smeri uvrstila med osmerico najboljših tekmovalk. V moški konkurenci je boj za najvišja mesta napovedal Domen Škofic, ki je skupaj z Italijanom Stefanom Ghisolfijem dosegel najboljši rezultat polfinala, kar skupaj s kvalifikacijskim izkupičkom pomeni trenutno drugo mesto.

Po prikazanem v prvih dveh krogih tekmovanja spadajo v ženski konkurenci v ožji krog favoritinj za uvrstitev na zmagovalni oder poleg Janje Garnbret še Jain Kim (KOR), Magdalena Röck (AVT) in Anak Verhoeven (BEL). Pri moških bodo po vsej verjetnosti največji konkurenti Domnu Škoficu že prej omenjeni Ghisolfi ter Jakob Schubert (AVT) in Sebastian Halenke (NEM). Predvsem pri moških velja, daje konkurenca zelo zgoščena, zato ne smemo odpisati tudi drugih finalistov. Zelo nevarna bosta predvsem domačina Gautier Supper in Romain Desgranges ter izkušeni Sean McColl.

V polfinalu so plezali še trije slovenski predstavniki. Urban Primožič je nekoliko razočaral in zasedel končno 20. mesto, Martin Bergant je v svojem četrtem polfinalnem nastopu v karieri dosegel 22. mesto, enako uvrstitev pa je v tretjem polfinalnem nastopu dosegla Rebeka Kamin.

Rezultati - polfinale ŽENSKE>>>

Rezultati - polfinale MOŠKI>>>

Program finala
21:00 - FINALE moški (V ŽIVO)
22:00 - FINALE ženske (V ŽIVO)

Finale si boste lahko ogledali v živo na spletni strani Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC.

Naslovna fotografija: L. Thomas, planetgrimpe.com

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.