Slovenska reprezentanca pred začetkom sezone

Objavljeno: 11. April 2018 - 06:01
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Urban Urbanc/Sportida

Pred začetkom nove tekmovalne sezone se je na tiskovni konferenci predstavila Slovenska reprezentanca v športnem plezanju.

Za športne plezalce se nezadržno bliža prvi nastop na olimpijskih igrah v Tokiju 2020. Prižig olimpijske bakle bodo prvi med plezalci lahko v živo spremlajli mladinci, ki bodo tekmovali že na letošnjih mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu. V letošnji sezoni bo v središču pozornosti svetovno prvenstvo v športnem plezanju v Innsbrucku. Vse večja prepoznavnost tekmovalnega športnega plezanja prinaša tudi druge pozitivne učinke za športno panogo. Od teh je tudi zanimanje sponzorjev. Tako je na tiskovni konferenci, ki je bila v ponedeljek 8. aprila v Ljubljani, Planinska zveza Slovenije s Prvo osebno zavarovalnico podpisala pogodbo o generalnem sponzorstvu reprezentanc v športnem plezanju.

Slovensko člansko reprezentanco v športnem plezanju v sezoni 2018 sestavljajo športne plezalke Janja GarnbretKatja KadićTjaša KalanMia KramplJulija KruderVita LukanMina MarkovičLučka RakovecUrška RepušičLana Skušek in Tjaša Slemenšek ter športni plezalci Martin BergantJernej KruderAnže PeharcMilan PreskarZan SudarDomen Škofic in Gregor Vezonik. Slovenske tekmovalce čaka v letošnji sezoni poleg že prej omenjenega svetovnega prvenstva še 14 tekem svetovnega pokala, ki se začne že prihodnji vikend z balvansko tekmo v švicarskem Meringenu. Med temi bo tudi tekma v Kranju, ki bo letos na sporedu 29. in 30. septembra.

Selektor Gorazd Hren je o ciljih v prihajajoči sezoni povedal: "Glavni cilj sezone je zagotovo svetovno prvenstvo, ki bo septembra v Innsbrucku. Ciljamo visoko v posameznih disciplinah, ne bi pa posebej izpostavljal posameznikov, vemo, kdo so glavni akterji, upamo pa tudi na kakšno presenečenje. Na samem prvenstvu bi rad, da se poleg 'bojev' v posameznih disciplinah preizkusimo tudi v kombinaciji, ki bo nekakšen test za prvenstvo naslednje leto, ki bo hkrati štelo za kvalifikacije olimpijskih iger."

Pred prvo balvansko tekmo je nekaj besed o pripravah v tej disciplini povedal Urh Čehovin"Zelo veliko poudarka smo letos dajali stilu tekmovalnih balvanov in sami taktiki na tekmovanju. Zelo sem zadovoljen z vsemi treningi in pripravami, saj verjamem, da so bile na visoki kakovostni ravni. Zadovoljen sem tudi s trenutno pripravljenostjo naših tekmovalcev, saj je večina napravila velik napredek tako v plezanju kot tudi pri meritvah moči inbazični pripravljenosti. Verjamem, da lahko gremo v balvansko sezono zelo optimistično in v želji po odličnih rezultatih."

Cilje mladinske reprezentance, ki je že začela s tekmami na mednarodni ravni, je predstavil selektor Anže Štremfelj"Cilj svetovnega mladinskega prvenstva, ki je na sporedu avgusta, je uvrstitev čim več naših predstavnikov v finale v različnih disciplinah. Imamo posameznike, ki so se sposobni vmešati tudi v boj za najvišja mesta. Naši predstavnici na mladinskih olimpijskih igrah sta Vita Lukan in Lučka Rakovec. Tudi tukaj merimo na uvrstitev v finale, kjer pa se lahko zgodi marsikaj. Zavedati se je treba, da je format tekmovanja tako za organizatorje kot tudi za tekmovalce nekaj novega." 

V nadaljevanju so svoje cilje pred novo sezono predstavili tudi čalni reprezentance, ki si jih lahko preberete na spletni strani Planinske zvez Slovenije.

Vir: Planinska zveza Slovenije

Naslovan fotografija: Urban Urbanc/Sportida

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.