Slovenska ekipa tretja na Evropskih univerzitetnih igrah

Objavljeno: 30. Julij 2016 - 18:54
Komentarji: 0 komentarjev
Slovenska reprezentanca na Evropskih univerzitetnih igrah 2016

Hrvaška je v Zagrebu in Reki gostila Evropske univerzitetne igre, kjer so tekmovali tudi športni plezalci.

Močno moško ekipo na tekmovanju je imela tudi Slovenija, ki je ekipno dosegla tretje mesto. Ekipo Univerze v Ljubljani so sestavljali Izidor Zupan, Jakob Bizjak, Tim Unuk, Aljaž Kranjc in Andraž Černivšek. Posamezno je bil od naših najboljši Izidor Zupan, ki si je priprezal zlato medaljo v balvanskem plezanju in bronasto v težavnosti. V balvanih je bil boljši tudi od ruskega plezalca Dimitriia Sharfutdinova. Zelo dobro sta plezala tudi Jakob Bizjak v balvanih in Tim Unuk v težavnosti, ki sta s četrtim mestom za las ostala brez medalje. Naj še omenimo, da je na igrah tekmovala tudi Ajda Remškar, ki je zastopala Univerzo v Edinburgu, in dosegla četrto mesto v balvanskem plezanju.

Naslovna fotografija: Fothia Zagreb
 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.