Škofic sezono zaključil z zmago, Garnbretova druga

Objavljeno: 29. Oktober 2018 - 14:12
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC, Eddie Fowke

Uspeh kariere je s četrtim mesto dosegla Mia Krampl, na odličnem šestem oz. sedmem mestu pa sta tekmo končali Mina Markovič in Tjaša Kalan.

Kitajski Xiamen, je minuli konec tedna gostil zadnjo letošnjo tekmo za svetovni pokal v težavnosti. Slovenska ekipa je za zaključek dosegla vrhunske uvrstitve, saj se je svoje prve letošnje zmage veselil Domen Škofic, Janja Garnbret pa je bila na drugem mestu. Uspeh naših so dopolnile Mia Krampl s četrtim mestom, Mina Markovič s šestim in Tjaša Kalan s sedmim.

V moškem finalu sta enako višino dosegla Domen Škofic in Stefano Ghisolfi, vendar je zaradi boljšega rezultata v polfinalu, zmagal naš plezalec. Tretji je bil Korejec Hyunbin Min. V ženski konkurenci smo še enkrat več spremljali boj med Janjo Garnbrtet in Jessico Pilz, ki s svojo vrhunsko formo že nekaj časa povzročata težave postavljavcem smeri. Tokrat ni bilo nič drugače, saj sta znova obe dosegli vrh finalne smeri, vendar je o zmagovalki odločal rezultat iz polfinala, kjer je bila boljša Avstrijka. Na tretje mesto se je uvrstila Japonka Akiyo Noguchi.

Domen Škofic je po zmagi povedal: "Kot da bi prvič zmagal. Več kot dve leti sem čakal, vmes nisem bil več prepričan, ali mi bo še kdaj uspelo to narediti. Letos sem bil v zelo dobri formi, ampak se mi v sezoni ni sestavilo, kot bi si želel. Sem res zadovoljen, da sem znova na vrhu."

Z izkupičkom je bila zadovoljna tudi Janja Garnbret: "V težavnosti sem dosegla tisto, kar sem si želela. V prihodnji sezoni si želim prvič zmagati v seštevku svetovnega pokala v balvanih. Naslednja sezona bo kar naporna s svetovnim prvenstvom in kvalifikacijami za olimpijske igre. Pripravljala se bom tako kot vsako leto, mogoče bom dodala več treninga hitrosti."

Na zadnji tekmi so podelili tudi nagrade v skupnem seštevku svetovnega pokala. Že pred zadnjo tekmo je tretjo zaporedno zmago v težavnosti dosegla Janja Garnbret, na koncu je zbrala 550 točk, druga je bila s 505 doseženimi točkami Jessica Pilz, tretja pa Jain Kim s 354 točkami. Pri moških je skupni zmagovalec Jakob Schubert (495 točk), drugi je bil Stefano Ghisolfi (466 točk), tretje mesto pa sta si razdelila Domen Škofic in Romain Desgranges (356 točk). Pohvaliti velja tudi preostale članice slovenske ekipe, saj so še tri končale med najboljšo deseterico plezalk na svetu. Tjaša Kalan je dosegla šesto mesto, Mina Markovič osmo in Mia Krampl deseto.

Rezultati Xiamen 2018 - ŽENSKE

Rezultati Xiamen 2018 - MOŠKI

Skupni seštevek svetovnega pokala - težavnost ŽENSKE

Skupni seštevek svetovnega pokala - težavnost MOŠKI

Vir: Planinska zveza Slovenije

Naslovna fotografija: IFSC, Eddie Fowke

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.