Šesta tekma, šesta zmaga Janje Garnbret

Objavljeno: 9. Junij 2019 - 07:46
Komentarji: 0 komentarjev

Janja Garnbret veličastno zaključila letošnji svetovni pokal v balvanskem plezanju.

Janja je v Vailu nadaljevala niz nepremaganosti s šesto zmago v sezoni po vrsti. Zmagala je na prav vseh tekmah svetovnega pokala v balvanskem plezanju v koledarskem letu, kar do sedaj ni uspelo še nobeni plezalki.

Po tem, ko je v finale vstopila z drugim rezultatom polfinala, je tam plezala najbolje in kot edina preplezala vse štiri balvanske probleme. Druga je bila Japonka Akiyo Noguchi, tretja pa Francozinja Fanny Gibert. Enaka razvrstitev tekmovalk na prvih treh mestih velja tudi za skupno razvrstitev letošnjega svetovnega pokala v balvanskem plezanju.V prvi deseterici skupne razvrstitve sta še Lučka Rakovec in Katja Kadić na sedmem oziroma osmem mestu. 

V moški konkurenci je na zadnji tekmi zmagal Japonec Yoshiyuki Ogata, drugi je bil njegov rojak Tomoa Narasaki, tretji pa Nemec Jan Hojer. Skupni zmagovalec sezone je Japonec Tomoa Narasaki pred Čehom Adamom Ondro, tretji je Yoshiyuki Ogata. Od Slovencev je bil skupno najboljši Anže Peharc na 8. mestu, Jernej Kruder je bil 9., Gregor Vezonik pa 15.

Celotni rezultati >>>

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.