Šest naših predstavnikov v polfinalu

Objavljeno: 5. April 2019 - 23:18
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Haslital Mountain Festival

Kvalifikacije prve letošnje tekme za svetovni pokal uspešne za slovenske plezalce.

Švicarski Meiringen gosti prvo letošnjo tekmo za svetovni pokal v balvanskem plezanju. Slovenske barve zastopa štirinajst članska ekipa, ki je uspešno opravila z današnjimi kvalifikacijami. V močni konkurenci se je v polfinale, med dvajset najboljših, uvrstilo šest slovenskih reprezentantov. V ženski konkurenci, kjer je bilo na startu 100 tekmovalk, so se od naših v finale uvrstile Janja Garnbret z najboljšim rezultatom kvalifikacij, Katja Kadič z enajstim rezultatom ter Lučka Rakovec z devetnajstim rezultatom. V še bolj številčni moški konkurenci, kjer je plezalo kar 115 tekmovalcev, so se v polfinale uvrstili Jernej Kruder s sedmim, Anže Peharc z devetim ter Gregor Vezonik s štirinajstim rezultatom.

Drugi naši so tekmovanje zaključili v kvalifikacijah in dosegli naslednje končne uvrstitve. V ženski konkurenci Mia Krampl (29.), Vita Lukan (33.) ter Julija Kruder in Urška Repušič (obe 39.). V moški konkurenci so tekmovanje že zaključili Domen Škofic in Zan Lovenjak Sudar (oba 53.), Matic Kotar (66.) ter Luka Potočar (91.).

Rezultati - kvalifikacije ŽENSKE>>>

Rezultati - kvalifikacije MOŠKI>>>

Polfinale bo v soboto ob 11. uri in si ga boste lahko ogledali V ŽIVO na IFSC TV, finale pa se bo začel ob 19. uri in si ga boste lahko poleg spletnega prenosa na IFSC TV ogledali tudi v prenosu na TV SLOVENIJA.

Naslovna fotografija: Haslital Mountain Festival (na sliki Katja Kadič)

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.