Šest naših plezalk in dva plezalca v polfinalu Briancona

Objavljeno: 19. Julij 2019 - 14:42
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC

Tradicionalno francosko prizorišče gosti tretjo tekmo za svetovni pokal v težavnosti.

Pred kratkim so v Brianconu gostili najboljše paraplezalce na svetu, kjer so eno medaljo dosegli tudi naši paraplezalci, tokrat pa se na previsni steni potijo tudi najboljši športi plezalci in plezalke svetovnega pokala. Dopoldne so bile na sporedu kvalifikacije, ki so slovenski ekipi prinesle kar osem mest v večernem polfinalu. Najboljše izhodišče pred nadaljevanjem si je po pričakovanjih zagotovila Janja Garnbret, ki bo v polfinalno smer štratala iz tretjega mesta, odlično četrto izhodišče ima pred nadaljevanjem Mia Krampl, deseterico pa zaključuje Vita Lukan. Med šestindvajset polfinalistk so se uvrstile še Tjaša Kalan (14.) ter Mina Markovič in Lučka Rakovec (obe 17.). Pri moških bomo imeli v polfinalu dva predstavnika. Domen Škofic je po kvalifikacijah na zelo dobrem šestem mestu, Martin Bergant (25.) pa bo v polfinalu nastopil že na samem začetku.

Medtem ko pri moških ni večjih presenečenj in so med najboljšimi v kvalifikacijah predvsem najboljši tekmovalci zadnjih let, pa v ženski konkurenci vse boljše pleza mladi rod tekmovalk, ki nastopajo v svoji prvi sezoni svetovnega pokala. Na prvi dve mesti po uvodnih dveh smereh sta se uvrstili še ne šestnajstletni Chaehyun Seo (KOR), zmagovalka zadnje tekme v Chamonixu in druga na prvi tekmi v Villarsu, ter Natsuki Tanii (JAP), takoj za našima tekmovalkam pa sta uvrščeni šestnajstletni Natsumi Hirano (JAP) in YueTong Zhang (KIT).

Polfinale bo na sporedu že danes zvečer z začetkom ob 19.30. Finale bo v soboto. Začeli bodo moški ob 20.00, ob 21.30 pa bodo nastopile ženske. Polfinale in finale si lahko ogledate v živo na IFSC TV.

Rezultati svetovni pokal Briancon 2019

Kvalifikacije ŽENSKE>>>

Kvalifikacije MOŠKI>>>

Program tekmovanja - Brinacon 2019

Petek, 19. julij
19:30 do 22:00 - POLFINALE moški in ženske (V ŽIVO)

Sobota, 20. julij
20:00 do 22:00 FINALE moški in ženske (V ŽIVO)

Naslovna fotografija: IFSC

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.