Selak zlat, Arh srebrn, Glušičeva bronasta na paraplezalnem mastersu v Imstu

Objavljeno: 1. Julij 2019 - 11:05
Komentarji: 0 komentarjev

V Imstu v Avstriji se je 30. junija končal tradicionalni masters za paraplezalce, ki šteje za nekakšen uvod v sezono pred svetovnim prvenstvom v Brianconu, ki bo v sredini julija. Slovenska trojica je sezono začela s trojico odličij: Gregor Selak je ponovil lansko zmago, Matej Arh je stopil na drugo stopničko, Tanja Glušič pa je osvojila bron.

Člani slovenske paraplezalne reprezentance so kot vedno do zdaj posegli po odličnih rezultatih in domov prinesli lepo zaokrožen set medalj. Tanja Glušič (AK Ravne) je bila v kategoriji B2, omejitve vida, tretja, Matej Arh (AO PD Kranj)  je bil v kategoriji RP1, omejitve gibanja, drugi, Gregor Selak (Društvo za razvoj plezalne kulture) pa je v kategoriji RP3, prav tako z omejitvijo gibanja, ponovil lansko zmago. Vsi so s tekmo in uvrstitvami zadovoljni in potrjujejo dobro formo pred prvenstvom.


Gregor Selak (levo) si je na paraplezalnem mastersu v Imstu priplezal zlato, Matej Arh (desno) srebrno, Tanja Glušič pa bronasto medaljo (foto Jurij Ravnik).

"Sem zelo zadovoljen s pripravljenostjo in rezultati. Ob tem bi dodal, da so še boljši, kot kažejo številke. Tako Matej kot Tanja imata v svoji kategoriji tekmovalca, ki bi gotovo sodila v višjo kategorijo, a izkoriščata ohlapnost pravil in luknje v klasifikacijah. S tem, koliko se jim to zdi moralno opravičljivo, se ne bi ukvarjal, upam pa, da na svetovnem prvenstvu to ne bo prineslo se kakšnih večjih krivic. Tekmovalcev je namrec več kot 100 in tudi za finale se bo treba pošteno potruditi. Mi si želimo le pošten boj in potem nam tudi dober rezultat ne bo ušel," pojasnjuje selektor Jurij Ravnik.

Paraplezalno svetovno prvenstvo bo 16. in 17. julija v francoskem Brianconu, slovenske barve bodo zastopali vsi trije člani paraplezalne reprezentance. Glušičeva in Selak sta na lanskem svetovnem prvenstvu v Innsbrucku osvojila bronasto odličje, za Arha pa bo to debi na največjem tekmovanju.

Naslovna fotografija: Gregor Selak, osebni arhiv

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.