Podeljeni še dve olimpijski vozovnici

Objavljeno: 4. Maj 2020 - 21:46
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Anouck Jaubert FB profil

Tričlanska komisija podelila posebni povabili za nastop na OI Tokio 2021.

Mednarodna zveza za športno plezanje je sporočila, da je tripartitna komisija določila dva športna plezalca, ki sta si nastop na olimpijskih igrah zagotovila s posebnim povabilom. V ženski konkurenci si je vozovnico zagotovila specialistka v hitrostnem plezanju Francozinja Anouck Jaubert, pri moških pa Michael Piccolruaz iz Italije. Povabilo sta prejela na podlagi uvrstitve na svetovnem prvenstvu v Hačiodžiju, kjer je bila Francozinja 11., Italijan pa 14. Do danes je tako podeljenih že 32 vozovnic za nastop športnih plezalcev na OI. Zadnjih 8 mest (4 moški in 4 ženske) bo podeljenih na štirih kontinentalnih prvenstvih. Evropsko prvenstvo, po katerem bosta zapolnjeni še zadnji dve kvoti, ki sta na voljo za plezalce iz stare celine, bo potekalo od 1. do 8. oktobra v Moskvi. V moški konkurenci si lahko na prvenstvu stare celine vstopnico priborijo tudi slovenski plezalci. Glede na zadnje rezultate v kombinaciji sta najresnejša kandidata Jernej Kruder in Anže Peharc, ker pa se je prvenstvo prestavilo na pozen jesenski termin, se lahko na nastop dobro pripravijo tudi drugi tekmovalci. Na igre sta že uvrščeni Janja Granbret in Mia Krampl.

Vir: IFSC

Naslovna fotografija: Anouck Jaubert

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.