Po težavnostnem še balvansko srebro za Katjo Kadić na vojaškem svetovnem prvenstvu

Objavljeno: 5. December 2018 - 23:19
Komentarji: 0 komentarjev

Katja Kadić si je na vojaškem svetovnem prvenstvu v športnem plezanju 1. decembra v Moskvi priplezala še srebrno kolajno v balvanih, potem ko je srebro osvojila že v težavnosti, v hitrosti pa je dan pozneje dosegla četrto mesto. Domen Škofic si je v balvanskem finalu priplezal peto mesto, Mina Markovič je bila deveta.

Za piko na i vojaškega svetovnega prvenstva v Moskvi je Katja Kadić (PK Škofja Loka) s tremi vrhovi in eno cono osvojila še srebrno odličje v balvanskem plezanju, kjer je morala premoč priznati le domačinki, Rusinji Eleni Krasovskayi, ki je osvojila vrh vseh štirih finalnih balvanov. V moški konkurenci je v finalu nastopil tudi Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica), ki je tekmovanje končal na šestem mestu, potem ko je bil po kvalifikacijah drugi. Tretja slovenska predstavnica Mina Markovič (ŠPK Plus) je bila deveta.

Kadićeva je odlično nastopila tudi v hitrostnem plezanju in si priplezala četrto mesto, Markovičeva je bila v tej disciplini četrta, Škofic je bil diskvalificiran. Trojica članov slovenske reprezentance v športnem plezanju, zaposlena v Športni enoti Slovenske vojske, je bila najuspešnejša v težavnosti, kjer sta Markovičeva in Škofic 28. novembra osvojila zlato kolajno, Kadićeva pa srebrno. 

Rezultati >>

Čestitke našim tekmovalcem!

Naslovna fotografija: Nikita Tsarev

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.