Olimpijske sanje dosegljive še za šest plezalcev in plezalk

Objavljeno: 20. December 2019 - 12:09
Komentarji: 0 komentarjev

Po avgustovskem svetovnem prvenstvu v Hačiodžiju ter olimpijskih kvalifikacijah v Toulousu je že znanih štirinajst športnih plezalcev in plezalk, ki so uvrščeni na olimpijske igre v Tokiu 2020.

Za slovenijo si je z naslovom svetovne prvakinje v kombinaciji že na avgustovskem prvenstvu na Japonskem priborila Janja Garnbret. Še bolj sveži so spomini na novembrske kvalifikacije v Toulousu, kjer si je po internem dvoboju za še eno prosto kvoto za Slovenijo med Mio Krampl in Lučko Rakovec nastop na igrah zagotovila Kramplova. V moški konkurenci sta na kvalifikacijski tekmi nastopila Jernej Kruder in Anže Peharc, ki pa sta bila daleč od uvrstitve na OI.

Za olimpijski nastop je prostora še šest mest v obeh konkurencah. Po pet tekmovalcev se bo na igre uvrstilo preko kontinentalnih prvenstev, ki se bodo odvijala od konca februarja in vse do začetka maja. Na igre se bodo uvrstili kontinentalni prvaki oz. najboljše uvrščeni na teh prvenstvih, ki še nimajo zagotovljene vozovnice za Tokio. Tako ima Slovenija še možnosti, da dobimo udeleženca iger tudi v moški konkurenci. Po eno mesto v moški in ženski konkurenci je rezervirano za tekmovalca, ki bosta prejela posebno povabilo komisije Mednarodnega olimpijskega komiteja.

SEZNAM ŽE UVRŠČENIH ŠPORTNIH PLEZALK IN PLEZALCEV NA OI TOKIO 2020

  ŽENSKE       MOŠKI  
1
Janja GARNBRET SLO  
1
Tomoa NARASAKI JAP
2 Akiyo NOGUCHI JAP   2 Jakob SCHUBERT AVT
3 Shauna COXSEY VBR   3 Rishat KHAILBULLIN KAZ
4 Aleksandra MIROSLAW POL   4 Kai HARADA JAP
5 Miho NONAKA JAP   5 Mickael MAWEM FRA
6 Petra KLINGLER ŠVI   6 Alexander MEGOS NEM
7 Brooke RABOUTOU ZDA   7 Ludovico FOSSALI ITA
8 Jessica PILZ AVT   8 Sean MCCOLL KAN
9 Julia CHANOURDIE FRA   9 Adam ONDRA ČEŠ
10 Mia KRAMPL SLO   10 Bassa MAWEM FRA
11 Iuliia KAPLINA RUS   11 Jan HOJER NEM
12 Kyra CONDIE ZDA   12 YuFei PAN KIT
13 Laura ROGORA ITA   13 Alberto GINÉS LÓPEZ ŠPA
14 YiLing SONG KIT   14 Nathaniel COLEMAN ZDA

 

KOLEDAR KONTINETALNIH PRVENSTEV

24, februar do 1. marec 2020 PANAMERIŠKO PRVENSTVO
19. do 22. marec 2020 AFRIŠKO PRVENSTVO
20. do 27. marec 2020 EVROPSKO PRVENSTVO
27. do 29. marec 2020 PRVENSTVO OCEANIJE
27. april do 3. maj 2020 AZIJSKO PRVENSTVO

Vir: IFSC

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.