Olimpijske igre v Tokiu prestavljene na leto 2021

Objavljeno: 24. Marec 2020 - 14:18
Komentarji: 0 komentarjev
Tokio 2020

Olimpijske igre bodo izvedene najkasneje poleti 2021.

Kot poročajo tuje agencije, je japonski predsednik vlade Shinzo Abe naznanil, da so olimpijske igre v Tokiu prestavljene na leto 2021. Tako bodo morali športni plezalci za svoj premierni nastop na igrah, kamor sta že uvrščeni tudi Janja Garnbert in Mia Krampl, počakati na naslednjo sezono. Navajajo še, da bodo naslednje leto tako olimpijske igre in paraolimpijske igre potekale v polnem programu. Že v ponedeljek je prestavitev iger potrdil podpredsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Richard Pound. Iskanje novih terminov bo kar zahtevno, saj se bodo morali uskladiti vsi koledarji mednarodnih panožnih zvez, ki imajo v naslednjem letu predvidenih kar nekaj svetovnih in celinskih prvenstev, pravi izziv pa naj bi bilo tudi zagotavljanje nastanitev v času iger.

Razlog prestavitev iger je seveda v trenutnih razmerah, ki ne omogočajo vsem športnikom enakovrednih priprav na največji športni dogodek, dejstvo pa je tudi to, da je veliko športnih panog, ki bi morale pred tem izvesti še dodatne kvalifikacije za nastop na igrah. Med njimi je tudi športno plezanje, kjer je šest mest rezerviranih še za zmagovalce celinskih prvenstev, ki so zaradi trenutnih razmer prestavljeni na kasnejše termine.

Kanada in Avstralija sta že pred to odločitvijo sporočili, da njihovi športniki v primeru izvedbe iger v letu 2020 ne bodo nastopili.

Vir: theguardian.com

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.