NLP Liga: Rok Klančnik povišal vodstvo in tesna zmaga domačinke Nuše Maver

Objavljeno: 12. Februar 2020 - 11:59
Komentarji: 0 komentarjev

V začetku meseca februarja, se je odvila druga runda NLP lige 2.0, ki jo je gostil plezalni center Klajmber v Mariboru, s tem pa se je liga prevesila že v drugo polovico. Tudi tokrat je bilo vzdušje in organizacija tekme na visokem nivoji, katere se je udeležilo kar 125 tekmovalcev. V moški konkurenci je prepričljivo zmagal Rok Klančnik, med dekleti pa je tokrat prišlo do zamenjave na prvih dveh mestih. Nuša Maver je po zelo tesnem razpletu prehitela zmagovalko prve runde Danajo Štular.

Čeprav je bil plezalni center Klajmber nabit s tekmovalnim nabojem, so se tekmovalci med seboj glasno spodbujali in premikali meje mogočega. Že utečena ekipa organizatorjev NLP lige je zaradi velikega števila prijavljenih tekmovalcev (125) in želje po kakovostni izvedbi tekmovanja, izvedla kvalifikacije v dveh skupinah, dopoldan in popoldan.

Preobrat v ženskem finalu

Po osmih urah maratona kvalifikacijskega plezanja, spodbujanja, druženja ob glasbi, smo dobili 5 najboljših, najmočnejših in »fantastičnih« deklet in fantov, ki so se pomerili v večerni finalni rundi.

Z manjšo a prijetno težavo in izzivom so se soočili tudi organizatorji dogodka, kako omogočiti vsem gledalcem in navijačem ogled velikega finala. Plezalni center Klajmber ni bilo mogoče razširiti, se je pa lahko veliko število gledalcev stisnilo.

V finalnem obračunu moške konkurence se je z novo in prepričljivo zmago veselil Rok Klančnik, ki je s tem potrdil in povišal svoje vodstvo v skupnem seštevku NLP Lige 2.0. Premoč sta mu mogla priznati Miha Hribar (2. mesto), ki se je letos prvič udeležil lige in Rajko Zajc (3. mesto), ki sledi Roku v skupnem seštevku na drugem mestu.


Z novo zmago je Rok Klančnik potrdil mesto vodilnega v skupnem seštevku.

Pri dekletih pa je bilo skozi celotno finale zelo tesno in napeto. Za zmago sta se na koncu borili Nuša Maver in Danaja Štular. Obe tekmovalki sta dosegli po tri osvojene vrhove, a je zmagovalka prve runde Danaja mogla priznati premoč domačinki Nuši, ki je pri enem »bolder« izzivu potrebovala en poskus manj za doseg cone. Tretja je bila Polonca Novak.


Nuša Maver tokrat uspela premagati zmagovalko 1. runde NLP lige.

Video reportaža 2. runde NLP Lige

Prihodnji vikend, v soboto 22.2.2020, se NLP liga 2.0 seli v plezalni center Plus Climbing v Kopru, kjer se bo odvila 3. RUNDA NLP LIGE. Vabljeni prav vsi ljubitelji plezanja, da se prijavite, družite in preizkusite svoje prste.

Rezultati 2. runde NLP Lige - Klajmber:

ŽENSKE:
1. Nuša Maver
2. Danaja Štular
3. Polonca Novak
3. Tilka Novak
4. Barbara Skledar

MOŠKI:
1. Rok Klančnik
2. Miha Hribar
3. Rajko Zajc
4. Žiga Oražem
5. Blaž Korbar

Povezava do vseh rezultatov 2. runde NLP Lige:
https://www.scorecard.info/en/nlp-liga-2-0/2-runda-klajmber-maribor

Spored NLP Lige:

3. runda NLP Lige - Plus Climbing Koper (KP) [22.2.2020]
4. runda NLP Lige - Bolder Scena (LJ) zaključek lige v z velikim finalom [7.3.2020]

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.