Na EP v Moskvi prijavljeni trije slovenski plezalci

Objavljeno: 12. November 2020 - 12:22
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Manca Ogrin; Planinska zveza Slovenije

Na evropsko prvenstvo, kjer bodo podelili še zadnji dve vozovnici za nastop na olimpijskih igrah, bodo odpotovali Jernej Kruder, Anže Peharc in Vita Lukan.

Evropsko prvenstvo v Moskvi, ki je predvideno za obdobje od 21. do 29. novembra, je kljub slabim epidemiološkim razmeram na stari celini še vedno na koledarju Mednarodne zveze za športno plezanje. Na prvenstvu bodo podelili še zadnji dev vozovnici, eno v moški in eno v ženski konkurenci, za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. Slovenska ekipa je kvoto pri ženskah že zapolnila z Janjo Garnbret in Mio Krampl, pri moških pa je na voljo še eno mesto, ki ga bo zapolnil najboljši tekmovalec na prvenstvu v kombinaciji.

Slovenska reprezentanca se je kljub nepredvidenim razmeram odločila, da na prvenstvo odpotujejo z okrnjeno ekipo, čeprav bi najraje videli, da tekmovanje odpovejo ali prestavijo na ugodnejši termin. Po besedah selektorja so se naši tekmovalci skušali držati načrta treningov in priprav za nastop na EP v Moskvi. Trenutno je na tekmovanje prijavljenih le šestnajst reprezentanc, nastop pa sta že odpovedali francoska in avstrijska reprezentanca.

Tekmovalci so zaradi nepredvidljivih razmer v negotovosti, kako tempirati formo. Odpovedi tekmovanja si najbolj želi Jernej Kruder, ki bi po takšnem scenariju zaradi uvrstitev na prejšnjih tekmah svetovnih prvenstev prišel do tako želene olimpijske vozovnice brez boja.

Vir: Siol.net

Naslovna fotografija: Manca Ogrin, Planinska zveza Slovenije

 

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.