Mladinsko svetovno prvenstvo 2016

Objavljeno: 7. November 2016 - 13:32
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Slovenska mladinska reprezentanca

Danes se je na Kitajskem začelo mladinsko svetovno prvenstvo v športnem plezanju.

Slovenijo zastopa v treh starostnih kategorijah 6 tekmovalk in 3 tekmovalci. Najštevilčnejša je ekipa kadetinj, ki jo sestavljajo Janja Garnbret, Mia Krampl, Vita Lukan in Tjaša Slemenšek. Pri dekletih bosta nastopili še Julija Kruder v kategoriji mladink in Lučka Rakovec v kategoriji starejših deklic. Pri fantih bodo slovenske barve zastopali Anže Peharc v kategoriji mladincev, Matic Kotar v kategoriji kadetov in Luka Potočar v kategoriji starejših dečkov.

Tekmovanja v mestu Guangzhou bodo potekala od 7. do 13. novembra. Danes so tekmovalci in tekmovalke plezali v prvi kvalifikacijski smeri težavnostnega plezanja. Jutri bodo plezali še drugo smer, v sredo pa bosta na sporedu polfinale in finale. Od četrtka do nedelje bodo potekala tekmovanja v balvanskem in hitrostnem plezanju.

Na prvenstvu je kar nekaj plezalcev, ki že dosegajo vrhunske rezultate v članski konkurenci. Med njimi je prvo ime Janja Garnbret, ki se je v Parizu okitila z naslovom svetovne prvakinje, na predzadnji tekmi za svetovni pokal pa je že postala skupna zmagovalka svetovnega pokala.

Naslovna fotografija: Slovenska mladinska reprezentanca

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.